Google loves Twitter

Google loves Twitter
,

Google loves Twitter Dat Twitter in korte tijd ongelooflijk populair is geworden moge duidelijk zijn. Twitter was vorige week zelfs zo populair dat ze tijdelijk onbereikbaar waren. Twitter is echter niet alleen populair bij online marketing guru’s zoals Robert Scoble, Steve Rubel en Marco Derksen maar ook bij Google. Van alle drie de bovenstaande Guru’s komt hun Twitter nu al op de eerste Google pagina terecht wanneer er op hun naam gezocht wordt. En dat terwijl Marco bijvoorbeeld pas op 16 Maart is begonnnen met Twitteren. Scobles Twitter staat op de 7e positie onder zijn naam, Rubel’s Twitter zelfs al op de 5e positie. Een mogelijke verklaring kan liggen in de hoge frequentie van postings en de enorme hoeveelheid links die naar elkaars pagina’s worden gemaakt. Ik ben benieuwd welke lessen hier uit getrokken kunnen worden door Search Engine Optimizers. In ieder geval is het geen slecht idee om relevante namen alvast te registreren want het is duidelijk dat je met een Twitter op een relatief makkelijke manier veel Google-juice kan krijgen.

(Bron: via via via)


Geplaatst in

DelenEr zijn 15 reacties op dit artikel

 • Is het overigens niet zowiezo verstandig om behalve je URL ook je naam bij websites zoals Hyves, MySpace, YouTube en Flickr te claimen? New Yorkse Hyvers werden maanden lang naar de Hyve gestuurd van iemand die de naam New York had geclaimd. Op dezelfde manier kan iedere individueel er met je merknaam vandoor gaan en Google blijkt er iedere keer weer in te trappen.

  geplaatst op
 • Als je zoekt in Google op yizmo is het tweede resultaat Twitter. Echter niet naar mijn Twitter pagina, maar naar een posting van Raimo van der Klein. Ik denk dat het een combinatie is van de title tag, image alt tekst en aantal backlinks (lees vrienden). Voor jouw 'title/img tag': (Se)Bas(tian) Paauw nog geen resultaten.

  geplaatst op
 • Vanuit een SEO standpunt gezien, ben ik net begonnen om Twitter te bekijken.
  De komende dagen zullen uitwijzen of het inderdaad een nieuw medium is om meer bezoekers te trekken.

  In aanvulling op Twitter kun je ook via http://www.twitthis.com een wordpress plugin of Javascript code ophalen.
  Die zet je op je site of Blog, en bezoekers kunnen daarmee heel makkelijk Twitter boodschappen posten.... leuk voor je ranking, misschien :-)

  geplaatst op
 • LaComunidad nu ook op Twitter: Twitter LaComunidad. Makkelijke manier om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes (persberichten, jobs, newsletter updates en lancering van nieuwe sites)

  geplaatst op
 • Hm, ik ben een early adopter van werkelijk veel internetdiensten (op Digg en Delicious kon ik mijn eigen voornaam bijvoorbeeld nog claimen) maar wat de aantrekkingskracht van Twitter is, ontgaat me. Waarom zou ik elke mentale wind van m'n vrienden willen weten?

  geplaatst op
 • Mijn vraag : Hoe kan Twitter hier geld mee verdienen?

  Want zover ik kon vinden waren de sms-jes gewoon tegen kostprijs en word je niet ge-spamd met sms-jes of dergelijke. Ik zie geen reclame op de site. Waar verdient Twitter zijn centjes mee?

  geplaatst op
 • @ Paul mijn Twitter Ranking is nog niet zo hoog maar dat komt ooornamelijk denkik omdat ik er nog lang niet zo fantiek mee ben als ieder ander en omdat ik gebruik maak van drie namen: "New Amsterdammer", Bas Paauw voor Nederlanders en Sebastian Paauw voor anderstaligen. Ik zal de naam veranderen in Sebastian (Bas) Paauw net zoals mijn huidige nummer 1 positie met Squidoo. Ik heb inmiddels mijn naam op Marketingfacts laten verwijzen naar mijn Twitter en hiermee zal de Twitter in combinatie met meer activiteit daar in korte tijd op de nummer een positie komen. Ik denk dat met dit soort aanpassingen jouw Twitter ook hoger in de resultaten zal komen (als je dat wil natuurlijk).

  @ Hummerbie, Ik ben benieuwd. want uiteindelijk wil je de meeste traffic naar de voor jouw meest belangrijke website trekken en niet naar je Twitter. Hoe krijgen we dat voor elkaar?

  @ Lars inderdaad is het een vreemde bedoening, maar het werkt. Het is een combinatie van social networking, bloggen, forumdisucssie's en linksharing, maar dan makkelijker.

  @ Diederick hier en daar worden Google advertenties vertoont. Misschien komt daar de liefde van Google vandaan. Maar hoe dan ook kost al dat sms verkeer een hoop geld, ook als je een SMS ontvangt kost je dat geld in de US.

  geplaatst op
 • @Diederick, Je vraag wordt beantwoord in de post van http://www.marclafountain.com/blog/2007/03/how_does_twitte.html

  In het Wall Street Journal article lees je dat er straks voor extra features mogelijk een prijs betaald moet worden.

  @Bas, Da's nou precies de bedoeling van de test:
  - Leest google mijn twitter pagina en de URLs die daar nu in staan door de Twits en krijg ik daardoor meer backlinks.
  - volgen andere bezoekers van Twitter.com ook de twits en lezen ze mijn twitter homepage op http://twitter.com/hummerbie

  geplaatst op
 • Idd maar eens zien of het wat brengt.

  geplaatst op
 • Inmiddels heeft Twitter een Pagerank 8. De Yahoo Site Explorer meldt dat Twitter inmiddels 2.188.474 inlinks heeft. Wie zoekt op yizmo (mijn Twitter username) in Google, ziet als eerste resultaat mijn Twitter pagina. Overigens zijn op het weblog Tripmywire mijn Twitters onderwerp van een Twitter discussie.

  geplaatst op
 • In de nieuwste Emerce (magazine) staat ook een kleine rubriek "Twitter jij al?" met daarin een momentopname van 28 maart 13:43 met diverse Twitters. Mag en moet iedereen zomaar je Twitters kunnen overnemen of moet men niet eerst toestemming vragen om iets te publiceren/uitzenden. Daarop inhakend: Moet Twitter een copyright en/of privacy policy invoeren, waarmee je kan aangeven aan uitgevers, weblogs, tv producenten, programmeurs van mashups etc dat men niet zomaar (ongevraagd) jouw Twitters mag overnemen, reproduceren of publiekelijk tonen (aan de massa)?

  geplaatst op
 • Zoeken op ´adwords´ in Google, 14 miljoen resultaten, en dan twitter.com/adwords op plek 18. Zoeken in Nederland zelfs op 8. Het is ontzettend leuk om te spelen met Twitter, ik kan het iedereen aanraden. Eén grote speeltuin voor grote kinderen!

  geplaatst op
 • Nog een leukere speeltuin.. Hummerbie on Jaiku

  Je kunt makklijk je eigen Feeds opnemen en ikheb zelfs al pagina's gezien waar de Twitters van Mensen op de Jaiku pagina's terecht kwamen...

  Erg leuk zijn ook de Iconen die je aan je Jaiku mee kunt geven.
  Meer functionaliteit dus.

  Interessant om the lezen is http://www.jaiku.com/blog/2007/04/ en vooral het "Leo Effect"

  geplaatst op
 • Hoe ga je als PR professional met Twitter om? Frank Meeuwsen verwijst naar een interessante case die zich voltrekt rondom Steve Rubel (Edelman) die via Twitter het volgende korte berichtje verstuurde: "PC Mag is another. I have a free sub but it goes in the trash." Jim Louderback, de hoofdredacteur van PC Magazine, was zichtbaar not amused.

  geplaatst op
 • @Marco

  Zo zie je maar weer dat je ook met dit soort Tools je eerst na moet denken over wat je schrijft.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.