Intermediair PW vernieuwd, maar maakt beginnersfouten

Intermediair PW vernieuwd, maar maakt beginnersfouten

Omdat het blad 30 jaar bestaat, is de website van IntermediairPW (het vroegere PW, een blad voor HR managers) vernieuwd. Zoals Michel Rijnders op HRlog al schrijft: Buiten het verbeterde uiterlijk kan ik slechts twee nieuwe zaken ontdekken: Er wordt naar multimedia (youtube filmpje) gelinkt onder de rubriek ‘vandaag’ en als je héél goed zoekt vindt je twee weblogs: IPW Strategie en IPW arbeidsmarkt. Als HR blogger denk ik dus: mooi, meteen die RSS feed in mijn RSS reader erbij, wie weet komen er leuke stukjes op. Maar helaas, die ontbreekt. Er is één RSS feed, maar die is voor de hele site (waarin de blogs blijkbaar geen integraal onderdeel zijn, want ik kom de postings niet tegen in de feed).

Ik vraag me dus bij dit soort projecten af waarom grote uitgevers (IntermediairPW is onderdeel van VNU BP, waar ook bijvoorbeeld Computable en Emerce toe behoren) niet één iemand in dienst hebben die gewoon standaard bij elk project betrokken is waar een nieuwe site komt en zegt: geen weblog zonder werkende RSS feed. Ik spreek in deze nadrukkelijk van de grote uitgevers, want ook een partij als Reed Business met zijn website P&O Actueel beschikt niet meer over een RSS feed. Niet meer, want nadat hij maanden lang eerst dagelijk elk bericht opnieuw verzond, verzond hij daarna maanden niets en nu is hij gewoon van de website (full disclosure: ik ben inderdaad een blogger van het P&O Actueel weblog, maar stop daar mede gezien deze zaken momenteel geen tijd meer in). Vanuit P&O Actueel weet ik dat het een kwestie is van onkunde bij de technische realisatie om het allemaal werkende te krijgen, gezien de wel werkende feeds van b.v. Emerce kan ik me dit bij VNU BP niet indenken. Waarom lanceren partijen weblogs zonder RSS? Is dit onkunde, gebrek aan kennis of gewoon desinteresse in de veranderende omgeving?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Misschien is het wel een bewuste keuze van de uitgevers. Bijvoorbeeld omdat ze bang zijn dat door het aanbieden van RSS-feeds views gaan missen van de advertenties op hun sites.

  geplaatst op
 • @Cor, die discussies zijn op marketingfacts natuurlijk al vaak geweest, wat zet je in de feed en hoeveel laat je over. Als je alleen titels of een titel met een eerste line in een feed zet, loop je dat risico niet.

  Overigens zie ik net een andere site, met goede verhalen (blogger.com site waar zonder moeite ook een rss feed aangehangen kan worden), die er dus geen heeft: http://www.execupundit.com/

  Erg spijtig, want ik verlies dergelijke sites dus uit mijn vizier.

  geplaatst op
 • Linksboven in de blogs: Home | RSS | Contact | Adverteren | Abonneren

  geplaatst op
 • @Piet Koopmans: nee, dat is dus de rss-feed van de site. En uiteraard zitten de weblogartikelen daar niet bij, want die zijn gehost bij Typepad. Die uiteraard standaard een rss-feed aanmaakt. Even checken bij een willekeurige andere blog van Typepad leert wat de url ervan is; die van de weblog met /index.rdf erachter. Ziedaar de feeds van beide blogs: http://vnunl.typepad.com/ipw_strategie/index.rdf en http://vnunl.typepad.com/ipw_arbeidsmarkt/index.rdf.
  Voor de liefhebber heb ik ze maar even samengevoegd met Yahoo! Pipes, zie:
  http://pipes.yahoo.com/pipes/uLXcqUzI2xGuLM0cEpPZnA/
  Zo, dat ook weer opgelost ;-)

  geplaatst op
 • Ze zitten in ieder geval niet te slapen want inmiddels zijn de rss-feeds beschikbaar.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.