Huur een virtuele vriend voor minder dan een dollar!

Huur een virtuele vriend voor minder dan een dollar!

Huur een vriend voor minder dan een dollar!Op online communities als MySpace en het Nederlandse Hyves is het van belang om veel vrienden te hebben want dat bepaalt voor een belangrijk deel je online imago. Voor mensen die helemaal geen vrienden hébben is er nu iets ‘nieuws’: FakeYourSpace.

Voor 0,99 dollar per maand kun je daar vanaf 1 maart een vriend huren aldus Sydney Morning Herald (via Elsevier). In ruil hiervoor zal de nepvriend iedere week twee berichtjes op jouw pagina achterlaten. Je kunt zelf bepalen wat er in die berichten moet komen te staan. Ook zal hij of zij in jouw vriendenlijst komen te staan. FakeYourSpace verzorgt vrienden voor Amerikaanse online communicties als MySpace, Facebook, Consumating en Friendster. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod van virtuele vrienden, van allerlei etnische achtergronden.

De initiatiefnemers van FakeYourSpace hebben meerdere projecten rondom online communities. Zo zijn zij bijvoorbeeld ook de eigenaren van BreakYourSpace, een service om te breken met je vrienden op bijvoorbeeld MySpace. Pikant detail, FakeYourSpace bestaat al bijna een jaar en is oorspronkelijk gestart als service om nep comments te plaatsen op blogs. Gezien de strategiewijziging blijkbaar geen succes!


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • kom op jongens- hier is vorig jaar al over geschreven door hyped, webwereld etc..

  geplaatst op
 • Ik kende dit vreemde verschijnsel nog niet. Maar ik vraag me af wat je dan precies met die virtuele vrienden moet. Je gaat ze geen berichten sturen, dat lijkt me tijdverspilling. Dus het is alleen maar om andere mensen die op jouw profiel komen te imponeren?

  Doet me een beetje denken aan de film 'Rent a friend' van Eddy Terstall: http://www.moviemeter.nl/film/1390

  geplaatst op
 • dit is toch niet echt... Dit moet een grap zijn :D Heb je het al geprobeerd Marco?

  geplaatst op
 • Het kan nog veel gekker. En dat voor slechts 2 dollarcent per vriend ;)

  geplaatst op
 • @Doron: wel even goed lezen (ook de laatste regel van mijn posting!)

  @Karlijn: nope, nog niet geprobeerd; misschien maar eens doen. Mijn aantal vrienden op Hyves valt namelijk zwaar tegen ;-)

  geplaatst op
 • Ik wil wel gratis je vriend worden hoor...O, dat was ik al:-)

  geplaatst op
 • Ja hoor, ik wil ook wel vriendjes met je worden :D Maar je kunt ook vriendjes worden met mijn alter ego Oppepper, die heeft er bijna 21.000. In 1 klap een flink netwerk!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.