Huur een virtuele vriend voor minder dan een dollar!

28 februari 2007, 05:53

Huur een vriend voor minder dan een dollar!Op online communities als MySpace en het Nederlandse Hyves is het van belang om veel vrienden te hebben want dat bepaalt voor een belangrijk deel je online imago. Voor mensen die helemaal geen vrienden hébben is er nu iets ‘nieuws’: FakeYourSpace.

Voor 0,99 dollar per maand kun je daar vanaf 1 maart een vriend huren aldus Sydney Morning Herald (via Elsevier). In ruil hiervoor zal de nepvriend iedere week twee berichtjes op jouw pagina achterlaten. Je kunt zelf bepalen wat er in die berichten moet komen te staan. Ook zal hij of zij in jouw vriendenlijst komen te staan. FakeYourSpace verzorgt vrienden voor Amerikaanse online communicties als MySpace, Facebook, Consumating en Friendster. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod van virtuele vrienden, van allerlei etnische achtergronden.

De initiatiefnemers van FakeYourSpace hebben meerdere projecten rondom online communities. Zo zijn zij bijvoorbeeld ook de eigenaren van BreakYourSpace, een service om te breken met je vrienden op bijvoorbeeld MySpace. Pikant detail, FakeYourSpace bestaat al bijna een jaar en is oorspronkelijk gestart als service om nep comments te plaatsen op blogs. Gezien de strategiewijziging blijkbaar geen succes!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Doron

  kom op jongens- hier is vorig jaar al over geschreven door hyped, webwereld etc..


  28 februari 2007 om 07:08
  Karlijn

  dit is toch niet echt… Dit moet een grap zijn 😀 Heb je het al geprobeerd Marco?


  28 februari 2007 om 09:28
  media

  @Doron: wel even goed lezen (ook de laatste regel van mijn posting!)

  @Karlijn: nope, nog niet geprobeerd; misschien maar eens doen. Mijn aantal vrienden op Hyves valt namelijk zwaar tegen 😉


  28 februari 2007 om 10:42
  Petra de Boevere

  Ik wil wel gratis je vriend worden hoor…O, dat was ik al:-)


  28 februari 2007 om 11:52
  Karlijn

  Ja hoor, ik wil ook wel vriendjes met je worden 😀 Maar je kunt ook vriendjes worden met mijn alter ego Oppepper, die heeft er bijna 21.000. In 1 klap een flink netwerk!


  28 februari 2007 om 15:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!