Bizner, internetbank voor het MKB

Bizner, internetbank voor het MKB
, Saristos
@saristos

De Rabobank is met een nieuw initiatief gekomen voor het MKB. Bizner, een internetbank die bemand wordt door slechts 18 medewerkers, moet de MKB-er in staat stellen om zonder tussenkomst van een adviseur, zélf rekeningen te openen, leningen aan te gaan, passen en creditcards te activeren en bankgaranties en termijndeposito’s af te sluiten.

Een mooi initiatief waar ik mijzelf ook kan vinden. Ik heb als voormalig MKB-er vaak lopen foeteren op de banken omdat zij hun openingstijden niet verruimden aangezien de MKB-er zelf tussen 08.00 en 18.00 een druk bezet man is. En voor elk wissewasje moest je naar de bank. Het onderzoek dat de Rabobank onder ondernemers heeft uitgevoerd, bevestigd dit beeld.

Ben benieuw wat de Postbank hier tegenover gaat zetten?


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Ik heb me zojuist aangemeld, en zal mijn bevindingen met je delen!

  Vooralsnog ziet het er erg professioneel uit, vind ik, en hebben ze goed nagedacht over wat de gemiddelde MKB-er nu eigenlijk wil.

  geplaatst op
 • Bedenk ook dat 99,7% van het Nederlandse bedrijfsleven tot het mkb behoort (bedrijven tot 250 werknemers). Het totaal aantal bedrijven in de MKB is 731.000 met een omzet van ruim € 714 mld
  (bron: http://www.mkb.nl/html/Jaarbericht/Jaarbericht-2006-2007.pdf ).

  Het Nederlands zakenleven bestaat dus vooral door de bedrijvigheid van al deze MKB bedrijven en daar willen de (Multi)nationals natuurlijk graag business meedoen.

  KPN begon onlangs met Ondernemen2.0 ( http://www.sprout.nl/artikel.jsp?id=511495 )

  ABN AMRO richt zich ook al langere tijd op de MKB markt met een speciaal pakket. De vraag is of de MKB wel op die speciale pakketten zit te wachten. Wat vinden jullie bv van het ABN AMRO pakket?

  Vul de stelling even in: http://www.oxign.nl/stelling/ ;-)

  geplaatst op
 • We kregen nog wat info gemaild:

  "De lancering van Bizner wordt ondersteund door een multimediale campagne op tv, radio, internet en print. Zigila was verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de naam, XXS ontwikkelde de campagne, Kobalt en Initiative Media verzorgden de media-inkoop. Capita was verantwoordelijk voor de publiciteit over Bizner."

  Mooi initiatief! Ik denk dat er zeker potentie in zit. De (beginnende) MKB-er op dit moment doet al heel veel via internet en heeft inderdaad weinig zin om naar kantoor te moeten gaan voor zijn bankzaken.

  Alleen van die 18 medewerkers geloof ik niet veel. 80 uur per week telefonisch open voor het MKB met 'slechts' 18 personen? Welke callcenterspecialist geeft zijn mening op dit punt? Zit ik verkeerd met mijn gevoel?

  Benieuwd hoe de tv-commercials er gaan uit zien de radio-commercials vond ik een nogal slaapverwekkend deuntje hebben.

  geplaatst op
 • Ik was altijd "Postbank (& ING)" fan, maar dat wordt snel minder...
  Prive zijn die rentepunten een aanfluiting (zoek je 2 verschillende CD's uit moet je toch dubbel administratiekosten betalen - en die producten zijn helemaal niet voordelig), bij Postbank Zakelijk Online kun je nog steeds niet (eens) internationale betalingen invoeren (schandalig).

  En jammer dat particulieren wel "realtime" transacties kunnen doen, maar bedrijven niet.

  Dag Postbank...

  geplaatst op
 • @Lucas: via MijnPostbank.nl Zakelijk kun je gewoon zakelijke overboekingen internationaal doen en van postbank-postbank is met zMPb.nl zakelijk online tegenwoordig wel realtime. Naar bank doet er gewoon een dag over.

  geplaatst op
 • 90 sec commercial van Bizner op Youtube


  http://www.youtube.com/watch?v=KYdL9EqfNLY

  geplaatst op
 • Naast mijn vaste baan ben ik mijn eigen bedrijf(je) begonnen. Vanaf 1feb bij de KVK ingeschreven, maar was nog zoekende naar een bank.

  Ik ga de gok wagen, en heb me zojuist bij bizner ingeschreven.

  geplaatst op
 • Zou aardig zijn als de gebruikers van het eerste uur straks jun ervaring hier kunnen/willen delen. Nick, in ieder geval succes!

  geplaatst op
 • @Marco:
  Net zoals bij Vodafone HSDPA? Rabobank is ook adverteerder op MF! zag ik ;-)

  geplaatst op
 • Zoiets ja; maar ik zal dit keer de titel gewoon laten staan ;-)

  geplaatst op
 • hmmm, ziet er goed uit. Vraag me ineens af waarom ik toch net een zakelijke rekening bij de ABN heb geopend....

  geplaatst op
 • De site oogt in ieder geval goed. Momenteel ben ik bij de Postbank. Zowel zakelijk als prive. Dit bevalt mij prima. Te meer omdat je nu (sinds kort) snel kan switchen tussen prive en zakelijk. De rente op de spaarrekening bij Bizner is in ieder geval aansprekend te noemen.

  geplaatst op
 • 3 jaar na dato trekt Rabo de stekker uit Bizner en integreert de internetbank in Rabobank:

  (...) Bizner gelooft in de kracht van het ondernemerschap. Daarom zijn wij in 2007 gestart als eerste internetbank speciaal voor ondernemers. Omdat wij vonden dat ondernemers snel en gemakkelijk hun bankzaken moeten kunnen regelen.

  Bizner is een initiatief van de Rabobank. Sinds de introductie van Bizner heeft de Rabobank haar positie in de kleinzakelijke markt, met name in de grote steden en onder zzp'ers, via haar eigen kanalen sterk verbeterd. Gaandeweg heeft de Rabobank dan ook vastgesteld dat een aparte internetbank als Bizner niet meer noodzakelijk is. De Rabobank biedt ondernemers - o.a. via rabobank.nl/bedrijven- immers een volledig dienstenpakket. Bovendien is gebleken dat het mede vanuit de zorg voor de klant beter is dat ondernemer en bankadviseur elkaar in de ogen kunnen kijken bij het beoordelen van kredietaanvragen.

  Daarom heeft Rabobank op 9 maart 2010 besloten om Bizner te integreren binnen Rabobank.

  Vooruitlopend op de integratie binnen Rabobank zal Bizner geen nieuwe klantrelaties meer aangaan. De dienstverlening aan bestaande klanten wordt voorlopig tot eind 2011 voortgezet. Klanten van Bizner worden vóór 1 april a.s. persoonlijk geïnformeerd over de mogelijkheid om met hun bankzaken over te stappen naar de Rabobank. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.