Bizner, internetbank voor het MKB

13 februari 2007, 06:26

De Rabobank is met een nieuw initiatief gekomen voor het MKB. Bizner, een internetbank die bemand wordt door slechts 18 medewerkers, moet de MKB-er in staat stellen om zonder tussenkomst van een adviseur, zélf rekeningen te openen, leningen aan te gaan, passen en creditcards te activeren en bankgaranties en termijndeposito’s af te sluiten.

Een mooi initiatief waar ik mijzelf ook kan vinden. Ik heb als voormalig MKB-er vaak lopen foeteren op de banken omdat zij hun openingstijden niet verruimden aangezien de MKB-er zelf tussen 08.00 en 18.00 een druk bezet man is. En voor elk wissewasje moest je naar de bank. Het onderzoek dat de Rabobank onder ondernemers heeft uitgevoerd, bevestigd dit beeld.

Ben benieuw wat de Postbank hier tegenover gaat zetten?

Edwin Duys
Social Media & Online Markeitng Realist | Mede-oprichter Saristos bij Saristos

Dol op het bedrijfsmatig toepassen van online marketing en social media. Mede-oprichter en partner van Saristos, realisten in online marketing en social media. Mijn drijfveer is bedrijven te helpen om door middel van content marketing via social en digitale media gekwalificeerde potentiële klanten (leads) te genereren. Je kunt mij zakelijk volgen via Twitter en met mij connecten via LinkedIn

Categorie
Tags

11 Reacties

  Peter Bonjernoor

  Ik heb me zojuist aangemeld, en zal mijn bevindingen met je delen!

  Vooralsnog ziet het er erg professioneel uit, vind ik, en hebben ze goed nagedacht over wat de gemiddelde MKB-er nu eigenlijk wil.


  13 februari 2007 om 09:10
  Lucas

  Ik was altijd “Postbank (& ING)” fan, maar dat wordt snel minder…

  Prive zijn die rentepunten een aanfluiting (zoek je 2 verschillende CD’s uit moet je toch dubbel administratiekosten betalen – en die producten zijn helemaal niet voordelig), bij Postbank Zakelijk Online kun je nog steeds niet (eens) internationale betalingen invoeren (schandalig).

  En jammer dat particulieren wel “realtime” transacties kunnen doen, maar bedrijven niet.

  Dag Postbank…


  13 februari 2007 om 17:22
  Floris

  @Lucas: via MijnPostbank.nl Zakelijk kun je gewoon zakelijke overboekingen internationaal doen en van postbank-postbank is met zMPb.nl zakelijk online tegenwoordig wel realtime. Naar bank doet er gewoon een dag over.


  13 februari 2007 om 22:18
  Nick

  Naast mijn vaste baan ben ik mijn eigen bedrijf(je) begonnen. Vanaf 1feb bij de KVK ingeschreven, maar was nog zoekende naar een bank.

  Ik ga de gok wagen, en heb me zojuist bij bizner ingeschreven.


  24 februari 2007 om 13:54
  media

  Zou aardig zijn als de gebruikers van het eerste uur straks jun ervaring hier kunnen/willen delen. Nick, in ieder geval succes!


  24 februari 2007 om 14:04
  media

  Zoiets ja; maar ik zal dit keer de titel gewoon laten staan 😉


  24 februari 2007 om 16:04
  chi666

  hmmm, ziet er goed uit. Vraag me ineens af waarom ik toch net een zakelijke rekening bij de ABN heb geopend….


  24 februari 2007 om 16:11
  rjmvandiepen

  De site oogt in ieder geval goed. Momenteel ben ik bij de Postbank. Zowel zakelijk als prive. Dit bevalt mij prima. Te meer omdat je nu (sinds kort) snel kan switchen tussen prive en zakelijk. De rente op de spaarrekening bij Bizner is in ieder geval aansprekend te noemen.


  24 februari 2007 om 16:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!