Meavita levert zorg via tv-foon

Meavita levert zorg via tv-foon
Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat Meavita de tv-foon presenteert. Daarmee kan de Haagse zorgaanbieder straks honderdduizend patiënten op afstand via tv en telefoon in de gaten houden:
(...) De komende weken krijgen 1500 diabetici de tv-foon thuis. Daarna wil Meavita het installeren bij al haar cliënten die gebruik maken van een systeem waarmee ze door een knopje om hun nek accuut alarm kunnen slaan. Meavita hoopt dat over een paar jaar enkele honderdduizenden mensen het apparaat in huis hebben. (...)
Opmerkelijk nieuws omdat ik hetzelfde 1,5 jaar geleden ook al heb gelezen. Bovendien was de tv-foon toen ook al niet nieuw. Heeft het werkelijk zo lang moeten duren om dit concept uit te rollen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Wellicht een tactische zet. De thuiszorg zit middenin de aanbestedingen vanwege de WMO. Den Haag heeft dit uitgesteld, en dit lijkt te goede timing om de aandacht op Meavita te vestigen.

    geplaatst op
  • Ik heb er even mijjnn blog op nagekeken. En ja op de Den Haag Telecomcongres in september was dit het onderwerp van een van de lezingen. Daar werd toen gesteld dat het project in April van start zou gaan. Een Friese thuiszorg instelling heeft het concept volgens mij begin 2006 getest. Prompt was Friesland van Nederland afgesloten door de sneeuw. Voor de Friese test was het bedrijf PTH in Kollumerzwaag verantwoordelijk.

    geplaatst op
  • Mijn ouders in Noord-Limburg hebben het ook. Geinig, maar niet echt nieuw en aan de kabelzooi achter de tv te zien, niet echt gemakkelijk bij storing. Maar mijn a-technische vader kan er prima mee omgaan.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.