Meavita levert zorg via tv-foon

25 januari 2007, 06:47

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat Meavita de tv-foon presenteert. Daarmee kan de Haagse zorgaanbieder straks honderdduizend patiënten op afstand via tv en telefoon in de gaten houden:

(…) De komende weken krijgen 1500 diabetici de tv-foon thuis. Daarna wil Meavita het installeren bij al haar cliënten die gebruik maken van een systeem waarmee ze door een knopje om hun nek accuut alarm kunnen slaan. Meavita hoopt dat over een paar jaar enkele honderdduizenden mensen het apparaat in huis hebben. (…)

Opmerkelijk nieuws omdat ik hetzelfde 1,5 jaar geleden ook al heb gelezen. Bovendien was de tv-foon toen ook al niet nieuw. Heeft het werkelijk zo lang moeten duren om dit concept uit te rollen?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Michel

  Wellicht een tactische zet. De thuiszorg zit middenin de aanbestedingen vanwege de WMO. Den Haag heeft dit uitgesteld, en dit lijkt te goede timing om de aandacht op Meavita te vestigen.


  25 januari 2007 om 07:17
  jakbou

  Ik heb er even mijjnn blog op nagekeken. En ja op de Den Haag Telecomcongres in september was dit het onderwerp van een van de lezingen. Daar werd toen gesteld dat het project in April van start zou gaan. Een Friese thuiszorg instelling heeft het concept volgens mij begin 2006 getest. Prompt was Friesland van Nederland afgesloten door de sneeuw. Voor de Friese test was het bedrijf PTH in Kollumerzwaag verantwoordelijk.


  25 januari 2007 om 07:53
  Ron Toekook

  Mijn ouders in Noord-Limburg hebben het ook. Geinig, maar niet echt nieuw en aan de kabelzooi achter de tv te zien, niet echt gemakkelijk bij storing. Maar mijn a-technische vader kan er prima mee omgaan.


  25 januari 2007 om 14:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!