Hyves krijgt concurrentie van Nederlandstalige MySpace

Hyves krijgt concurrentie van Nederlandstalige MySpace

Nederlandstalige MySpace in aantochtHenk de Hooge merkt vandaag op dat MySpace (wereldwijd meer dan 100 miljoen leden) stap voor stap Europa aan het veroveren is. MySpace lanceerde eerder al sites in Groot-Brittannië (6,5 miljoen leden) en Duitsland (2,4 miljoen leden). Afgelopen weken zijn daar de sites in Frankrijk, Ierland, Italië en Spanje aan toegevoegd. Wanneer Nederland aan de beurt is, is niet bekend maar MySpace is al wel op zoek naar een designer die in Amsterdam komt te werken (vacature staat vanaf 7 januari online).

Grote vraag is natuurlijk of ‘onze’ eigen Hyves met 1 miljoen Nederlandse leden al een voldoende stevige basis heeft gelegd om weerstand te bieden tegen het News Corporation van Rupert Murdoch, sinds juli 2005 voor 580 miljoen dollar eigenaar van MySpace.


DelenEr zijn 50 reacties op dit artikel

 • De "glocal" strategie die Myspace hierbij hanteert maakt het erg moeilijk om als Nederlands product hier lang tegen te concurreren. Tenzij Myspace het verdomd om een Nederlands sausje aan te brengen zie ik het somber in voor Hyves...

  Ik zoek overigens een goede verhandeling over de beweegredenen van gebruikers om meerdere online profielen aan te maken. Iemand hiermee bekend?

  geplaatst op
 • Ik ben ook bang dat als MySpace er serieus werk van maakt dat Hyves het moeilijk krijgt. Wat bedoel je eigenlijk met glocal? Typo of bewust zo geschreven?

  Vwb je vraag over meerdere online profielen, we hebben eerder op marketingfacts verwezen naar een onderzoek waaruit blijkt dat de grens van social networking bij drie sites (profielen) ligt.

  geplaatst op
 • glocal = global + local (mondiaal concept met lokale accenten)

  Het voordeel van MySpace zou kunnen zijn dat je tegelijkertijd makkelijk kunt schakelen met buitenlandse vrienden, of dat je veel meer liefhebbers (en dus kennis) van jouw favoriete hobby om je heen kunt vergaren. Ik weet alleen niet of MySpace.nl straks gaat corresponderen met MySpace.com. et lijkt me echter van wel.

  geplaatst op
 • Positieve ontwikkeling. Dit zet hopelijk onze Hyves vrienden nog verder op scherp.

  Ze hebben bij Hyves de afgelopen tijd goed gebruikt om gebruikers zoveel mogelijk video's, foto's, krabbels, muziek en vrienden te genereren. Zoals Chris DeWolfe van MySpace zei: “They’ve spent weeks, if not months writing about their lives and sharing with old friends on the site. Switching costs are extremely high.” Perfecte strategie van het stonewallen dus: laat de users zoveel mogelijk content genereren (maak de switching cost zo groot mogelijk) en dan blijven ze wel binnen. Vermoed dat op dit moment de switching cost nog te hoog zijn.

  In Nederland is verder Hyves natuurlijk een machtig merk en ik zie een gigant als MySpace daar nog niet zo heel snel een kaaskoppenversie naast zetten.

  Hyves zit verder ook niet stil. Sprak afgelopen week Gijs op de CMC borrel en er wordt hard gewerkt aan nieuwe toepassingen.
  Ik zag afgelopen week al dat Hyves zijn blogs aan het tweaken was en dat ze nu ook vindbaar waren op Technorati en vandaag gaf Raymond bij Jeroen aan dat Hyves verder werk aan het maken is van RSS.

  Kortom, leuke food for thought.

  geplaatst op
 • Niet slecht, een half jaar nadat de plannen werden aangekondigd:
  Myspace komt groots naar Europa

  geplaatst op
 • @Polle: Hyves is absoluut op de goede weg en de komst van MySpace zal zeker nog scherper maken dan ze al zijn. Toch zla het niet meevallen met die miljoenen die Murdoch in 'zijn speeltje' pompt. Ben het overigens niet eens met die theorie van DeWolfe; kijk maar eens wat er is gebeurd met profielensites als CU2, ooit hadden alle online jongeren een eigen CU2-pagina!

  @Jeroen: Thx!

  geplaatst op
 • @Marco, Jeroen: Denk dat zelfs een eventueel breed succes van MySpace weer kansen biedt voor een specialized Nederlandse versie. MySpace zal lokaal nooit zo sterk zijn als een volledig-Kaaskoppen-based versie van een social network.

  Wat wel weer interessant wordt in het kader van Identity 2.0: wordt MySpace zo groot dat ze de kern worden voor profielen online en dat andere profielsites verder borduren op de profielinfo van MySpace. Dus: eBay gekoppeld aan je MySpace, Monsterboard gekoppeld aan MySpace en op termijn zelfs eventueel je financiele account gekoppeld aan je MySpace Identity.

  geplaatst op
 • Het blijkt vaak heel lastig om mensen over te laten stappen, maar het kan wel. De ICQ gebruikers waren ook zo over toen de massa ineens MSN ging gebruiken. CU2 is eenzelfde voorbeeld waar men makkelijk weggaat. Toch weet ik niet of mensen Hyves zomaar verlaten, hoewel er wel een behoorlijke schare MySpace gebruikers al is. Ik denk dat bij de nieuwe instroom het twee kanten op kan gaan, maar MySpace heeft het interionale voordeel. Kijk naar alle Nederlandse 'sterren' (muzikanten, etc) met een MySpace.

  Maar goed, Hyves het zal denk ik naast elkaar blijven bestaan, waarom zou dat niet kunnen?

  geplaatst op
 • @Marco: ah, die had ik gemist. Na snel scannen beantwoord ik mijn eigen vraag met de opmerking dat ze een nieuwe tool willen inzetten om deel te nemen aan de interactie binnen (nieuwe) netwerken die de tool introduceert...maar dit is niet echt wat ik zocht, ik zal nog eens goed over mijn vraag moeten denken, ik zoek wat dieper naar de psychologische motieven om online profielen aan te maken en deze over verschillende netwerken te verspreiden.

  Mbt "glocal": deze term staat voor "think global, act local" en de bedenker ervan (Frank Feather) legt in zijn boek Biznets (aanrader) uit waarom bedrijven als Myspace kans hebben om een "webopolie" te worden.

  geplaatst op
 • Normaal was het geen probleem geweest, Hyves heeft gewoon verzaakt, het stelt toch niets voor die hele Hyves. Of MySpace hier vaste voeten aan de grond krijgt is iets anders.. Maar er is markt zat hier...

  geplaatst op
 • @rxbbx: Hoe bedoel je, Hyves heeft verzaakt? Op welke punten heeft Hyves voor jou verzaakt?

  geplaatst op
 • @rxbbx: die snap ik niet, hoezo heeft Hyves verzaakt?

  @Nils: zal er eens over meedenken!

  geplaatst op
 • Zelfde gedachte Polle! ;-)

  geplaatst op
 • Ik vind dit wel eng worden zo ;)

  geplaatst op
 • Is het niet tijd voor een open source platform? Al die walled gardens.. Tijd dat mensen een open profiel hebben. Met import/export mogelijkheden.. Is hier een bestaansrecht voor denken jullie?

  zoals http://www.peopleaggregator.net?

  geplaatst op
 • Behoefte vanuit de gebruikers is er zeker Raimo; de vraag is alleen, wie zet als eerste de deur open?

  geplaatst op
 • @Raimo: zeker! Alleen de vraag wie :)

  In mijn ervaring (en volgens mij is het Yme) het ook met me eens is PeopleAggregator traag, weinig nuttig en erg onoverzichtelijk. Niet echt een killer app.
  Internetadresboek.nl is ook een mogelijkheid.

  geplaatst op
 • MySpace is al wel een tijdje aan het nadenken over een API. Geen idee wat de stand van zaken is. Iemand?

  geplaatst op
 • Aha, PeopleAggregator.net... Daar heb ik Marc Canter over horen vertellen tijdens Picnic. Veel te ingewikkeld inderdaad. Het idee is leuk, maar alleen de freaks gaan dit gebruiken. Kan onmogelijk een vervanging voor Hyves zijn.

  geplaatst op
 • @Marco: Rupert heeft de strategie en de centjes Hyves de leden. 1 +1 = .... of is dat een rare gedachte?

  geplaatst op
 • "Verzaakt" in de zin dat als er een fatsoenlijke conccurent komt ze het kunnen schudden. Ik heb me misschien wat onduidelijk uitgedrukt met het woord "verzaakt". Maar ik snap die hele positieve ophef over Hyves niet. Mensen zullen zeker beide profielen behouden. Veel Nederlanders zijn inderdaad al lid van MySpace. Met de introductie van een Nederlands gedeelte dit alleen maar zal toenemen. De overstap lijkt me zo gemaakt na vergelijking van beide door de gebruiker.

  @Nils
  Het is inderdaad dat Nederlands Sausje dat het moet doen. Indien ze dat geregeld krijgen zie ik het positief voor ze in. We hebben afgelopen jaar bijna bij elke startup of bestaand social network profielen aangemaakt. Om te kijken natuurlijk en om te vergelijken wat de mogelijkheden zijn, wat mensen kunnen met hun profiel. En voor de links natuurlijk.

  geplaatst op
 • @rxbbx: heb je enig idee hoeveel Nederlanders nu al gebruik maken van MySpace? Moet eerlijk bekkenen dat ik meer vrienden in MySpace (140) heb dan in Hyves (40). Van beide maak ik nauwelijks gebruik; ga af en toe kijken of er nog een verloren vriend is aangespoeld ;-)

  geplaatst op
 • Wordt wel spannend dit. Myspace heeft natuurlijk het megavoordeel dat ze het via MSN kunnen pushen bij schooljongeren. Hyves heeft toch wat meer een hoger opgeleid imago: studenten en oud-studenten. De al aanwezige Hyves-profielhouders zullen minder geneigd zijn om nog over te stappen naar een andere aanbieder. Aangezien zij in die levensfase wel al vaak in hechte netwerken zitten, lijkt de kans me groot dat Hyves zijn nieuwe aanwas wel voor elkaar blijft krijgen; bijvoorbeeld een hockey-Hyve die al bestaat, gaat niet zonder reden nóg zo'n community beginnen; nieuwe leden zullen zich daar dus aan moeten aanpassen. Voorwaarde is wel dat Hyves blijft mee-innoveren, maar dat zit wel goed volgens mij. Naast elkaar dus.

  geplaatst op
 • @KJ: waarom zou MySpace (News Corp) het kunnen pushen via MSN (Microsoft)?

  Ik denk overigens dat Hyves met haar voorspong en kennis van de Nederlandse markt in staat zou moeten zijn om MySpace buiten de deur te houden. Tijd van spelen is voorbij; het gaat vanaf nu echt om de knikkers!

  geplaatst op
 • Ik denk dat MySpace in niet-Engelstalige landen taaie concurrentie zal ondervinden van lokale grootheden. In Frankrijk (niet echt pro-Amerikaans toch) moet men opboksen tegen Skyblog, wat nu nog 13x groter is dan MySpace. Ook in Engeland is Bebo nog steeds groter dan MySpace. In Azië is Cyworld een geduchte tegenstander, in Scandinavië Lunarstorm. De vraag is natuurlijk wat de doelstelling is: wil men marktleider worden of een serieuze speler op de lokale markten?

  geplaatst op
 • @ Nils Rooijmans Frank Feathers propageert zelf de term 'Thinking globally, acting locally' te hebben bedacht maar er zijn wel wat referenties aan de term van voor 1977.

  1969: David Brower: slogan bij oprichting Friends of the Earth
  1972: Rene Dubos als adviseur bij de 'United Nations Conference on the Human Environment'

  Mogelijk is de term nog ouder en toe te wijzen aan R. Buckminster Fuller in de jaren 50.

  Maar de heer Feathers pronkt in deze in mijn ogen met andermans feathers.

  geplaatst op
 • Hmmm, zou het niet gewoon zo zijn dat Myspace Hyves koopt!

  Stukje speculatie:
  http://1000times1000.com/2007/01/15/myspace-new-competitor-of-hyves-no-way/

  geplaatst op
 • @Marco

  Ik heb een tijd geleden een presentatie gelezen. Daarin stond dat 19% een Hyves account heeft en 5% MySpace account(tweede plek)..

  Raimo

  geplaatst op
 • @Marco

  Is het logo "eigen" ontwerp? Kijk even naar de vlag..

  geplaatst op
 • dat ziet er idd niet al te best uit, l'attitude vers le drapeau ;-)

  geplaatst op
 • Volgens mij heeft Marco het plaatje op DC lopen photoshoppen...

  Zelf heb ik trouwens even een round-up van de kwestie gemaakt.

  geplaatst op
 • Myspace is al sinds de start actief in Nederland. De site zal vertaald worden, en Nederlandse adverteerders kunnen worden benaderd, maar voor hun populariteit hier maakt dat niet zoveel uit: Engels is voor Nederlanders geen barriere.

  Zie bijv. ook het succes van Youtube in Nederland: een Amerikaanse site in het Engels die hier heel populair werd, en dat gebeurde niet met Myspace.

  Als lokale partij is het altijd makkelijker werken. Kijk ook naar bijv. Duitsland waar Myspace al langer bezig is, en waar het pas 1 jaar oude studivz hun al weer voorbij is gegaan.

  Dus ja, het houdt ons scherp, en dat is goed. :-) Gelukkig zijn we in november verhuisd met de servers waardoor we nog harder kunnen groeien: sinds november is het aantal pageviews per dag al bijna verdubbeld...

  Ben het dus eens met Polle en Marco! :-)

  Opvalland ook dat Myspace volgens alexa nauwelijks is gegroeid in bereik en vooral pageviews sinds april:
  http://www.alexa.com/data/details/traffic_details?url=myspace.com

  @KJ: je verwart Myspace met MSN spaces misschien?

  @rxbbx: snap niet echt wat je bedoelt? Gelukkig verzaak jij ook, want je site is down? :-)))

  geplaatst op
 • @Raymond Spanjar
  Als die ff offline is, kan gebeuren. Moet je bij mijn Hoster zijn. Ik snap ook niet wat het ermee te maken heeft.

  Maar jij spreekt erover dat er geen taalbarriere zou zijn.. Engels is voor ons geen barriere maar Ik denk dat je de "gemiddelde Nederlander" overschat en zeker degene die profieltjes aanmaken. Als MySpace zijn Nederlandse Inbreng krijgt is Hyves geen partij. Je moet kijken naar de gemiddelde Nederlander. Wat hun wensen zijn. Ze willen spelen met hun profiel, veel mogelijkheden, groot netwerk en opties hebben. Dat heeft MySpace gewoon meer (kijk eens naar je eigen Hyves Profiel). Met een Nederlands sausje gaan de mensen komen.

  @Marco
  Ben je antwoord schuldig op percentages. Ben wel al zoekende / vragende.

  geplaatst op
 • @Robert: yep, zelf gefotosjopt maar niet vanuit DC-plaatje maar vanuit één van de MySpace-pagina's (Ierland geloof ik).

  @Raymond: al weer een beetje beter? Hoor allemaal van die wilde verhalen ;-) Goed overigens dat je reageert!

  geplaatst op
 • @Raymond: nog een kleine nuance op je opmerking dat MySpace al sinds de start aktief is; dat geldt uiteraard voor alle landen omdat het een internationaal platform is dat vanaf de start gewoon open is voor leden uit alle landen. Groot verschil met huidige aanpak: Nederlandstalig en lokaal personeel voor techniek/vormgeving en wellicht sales in toekomst!?

  geplaatst op
 • @marco: ja eindelijk! Duurde allemaal wat langer. Rust nemen klinkt zo makkelijk, maar doe het maar eens! ;-)

  Oh ja, er zijn 2 miljoen Nederlanders lid van Hyves ipv de 1 mln die je noemt.

  geplaatst op
 • @Raymond: vertel mij wat! Vwb de cijfers, in dat geval wellicht even de Wikipedia updaten waar staat dat jullie 2 mln leden hebben waarvan de helft uit Nederland ;-)

  geplaatst op
 • @Raymond:
  "Als lokale partij is het altijd makkelijker werken. Kijk ook naar bijv. Duitsland waar Myspace al langer bezig is, en waar het pas 1 jaar oude studivz hun al weer voorbij is gegaan."
  Ik ben het met je eens dat lokale communities een pré hebben t.o.v. internationale toetreders. Toch verschillen de kansen per land.
  Studivz heeft 1 miljoen gebruikers (wat gezien de grootte van Duitsland niet eens zo gek veel is) en is recent verkocht (voor 85 miljoen euro). MySpace is in Duitsland nog heel erg beta (bijv. veel MySpace-Engelstalige pagina's). Het lijkt mij goed mogelijk dat MySpace daar er wel in slaagt een prominente plek in te nemen, in tegenstelling tot Frankrijk, waar de achterstand groter is, zoals hier al eerder opgemerkt.

  geplaatst op
 • @marco: ben altijd een beetje bang voor adam curry taferelen als ik zelf wikipedia update... en, niet doorvertellen, dat van dat woordenboek is al door mij geplaatst. :-)

  @Lode: Ben ik met je eens, de kansen verschillen per land. Belangrijk van Duitsland als voorbeeld vind ik dat de lokale concurrent er na Myspace kwam, en alsnog groter werd en harder groeit. In Nederland hebben wij al een stevige positie met 2 mln leden, dus zal het erg lastig worden voor Myspace, anders waren ze al groter geweest.

  @rxbbx: De punten die jij noemt zijn deels bewuste keuzes: veel mensen ervaren de pagina's van myspace als chaotisch, juist door de vele mogelijkheden, kijk ook naar het enorme succes van facebook, dat veel cleaner is. Wij zitten daar tussen in. De limiet op het aantal vrienden is ook bewust, anders loop je het risico op een cultuur waarin iedereen elkaar toevoegt zoals op myspace, en het richting een spam netwerk evolueert.

  Qua functionaliteit hebben wij natuurlijk ook een aantal zaken die zij niet hebben, zoals foto's delen.

  geplaatst op
 • @Raymond

  Zijn jullie bereid "open" te worden?

  geplaatst op
 • Of myspace groter wordt dan hyves in Nederland?

  Myspace is in ieder geval kwalitatief stukken beter:
  De server is sneller, bij hyves gaat alles echt heel erg langzaam (ondanks de recente server verhuizing).

  Myspace is ook stukken overzichtelijker, ik ben altijd 5 minuten bezig om mijn berichten (krabbels) te vinden en dan heb je ook nog een inbox voor andere berichten die vol zit met spam.

  Bij myspace heb je ook de mogelijkheid internationale vrienden toe te voegen, hyves blijft toch echt voor Nederlanders.

  Maar wie heeft er nou zin om een nieuw netwerk op te bouwen?! Daarom blijft hyves de grootste, zo niet de enige met miljoenen gebruikers.

  geplaatst op
 • @Raymond
  Ik bedoel het ook niet verkeerd. Hyves heeft hun stinkende best gedaan. Goede resultaten etc. Maar MySpace is iets raars. Daar kun je niet tegenop als ze het normaal aanpakken. Wat jij zegt van die rommeligheid klopt ook. Meestal haken mensen daar af omdat het juist zo rommelig is. Wat als er een Nederlands sausje aan komt met een goede FAQ die voor idd begrijpelijk is.

  Ik bedoel dat "verzaakt" ook niet zo negatief.. ik bedoel er mee te zeggen dat Hyves zo lang de tijd heeft gehad en dat de komst van MySpace NL nu een discussiepunt is. Normaal zou je zeggen dat je je marktterrein al in handen hebt. Dat MySpace gewoon geen voet aan de grond zou krijgen hier. Ik denk juist dat iedereen in Nederland voor Hyves kiest omdat er niets anders is (je hebt partyflock ok.. maar gericht op feestend volk). Wat als ze een goed alternatief krijgen?

  Idd.. ook in VS heeft kritiek op MySpace. Het valt me meestal op dat juist de mensen het er over hebben welke geen regelmatige gebruikers van dergelijke netwerken zijn. En dat moet eigenlijk anders. Je moet weten wat je gebruikers willen. Dat is soms lastig omdat je zelf al ingeburgerd ben met Internet.

  Ik kan je zo 10 mensen van de straat af halen welke Hyves gebruikers zijn en ook zeggen dat het 3x niks is. Dat was mijn eerste indruk al. Dat is niet verkeerd bedoeld, want de resultaten van Hyves zijn goed. Maar wat als er fatsoenlijke tegenstand komt en MYSpace NL ingeburgerd raakt.. met een NL vlag natuurlijk? Ik weet het niet. Ik denk dat er dan heel veel inactieve profielen bij Hyves ontstaan. Ik heb geen weet van cijfers omdat ik me niet richt op de NL markt. Maar ik heb me er gewoon altijd aan gestoord. Als NL hoor je gewoon hoog te staan, ook met je social networks, en ik heb af en toe het idee dat het bij Hyves te makkelijk is gegaan.

  Hyves zou wat wat meer rond moeten kijken naar andere networks.. de beste zaken van al combineren en dan ervoor gaan, en andere site template. Zorgen dat je gewoon beter bent als MySpace, Bebo etc.

  Kijk naar de mening van mn vriendin.. Social Networks, Blogging, Soozies Favorites.. Een average internet gebruiker.

  geplaatst op
 • Persoonlijk zie ik MySpace hier ook geen voet aan de grond krijgen, het biedt weinig extra's t.o.v. Hyves en de Hyves gebruikers vertonen bijna sekte-achtige trekjes.

  Ze hebben het erg goed voor elkaar, de problemen die ze hebben (onoverzichtelijk, soms traag) zijn uiteindelijk allemaal te verhelpen. Gebruikers kiezen niet voor de beste technologie, maar voor de meest gebruikte.

  Zelf ben ik zeer gecharmeerd van Facebook qua functionaliteit, API, overzichtelijkheid en snelheid. Een goede Facebook-kloon zie ik hier dan ook hogere ogen gooien dan MySpace aangezien Facebook een aantal 'zwaktes' van Hyves blootlegt. Maar dan nog zou het moeilijk worden, 2 miljoen gebruikers is erg veel. Doelgroep zal niet heel veel groter zijn.

  Wel jammer dat je waarschijnlijk mede door jullie zo succes zo lastig bereikbaar bent, Raymond.

  geplaatst op
 • Maar wie heeft er nou zin om een nieuw netwerk op te bouwen?! Daarom blijft hyves de grootste, zo niet de enige met miljoenen gebruikers.


  zie de reactie/vraag van Raimo ...

  geplaatst op
 • Wat me opvalt aan dit artikel is dat Spaces van Microsoft niet wordt genoemd, terwijl Spaces groter is dan Hyves. Dus de strekking van dit artikel is al verkeerd. Zorg dat je goed geïnformeerd bent voordat er zomaar weer flipflap nieuws wordt gepost.

  geplaatst op
 • We hebben het hier over Nederlandse gebruikers.
  Het nieuws is dat er een Nederlandstalige My Space komt!!... Zorg dat je goed de post leest, voordat je reageert.

  geplaatst op
 • Sinds vorige week kan je de Nederlandse Myspace versie bereiken via NL.MySpace.com. Mocht dat niet lukken dan kan je naar http://myspace.com surfen en zie je ook de MySpace NL Beta pagina.
  Inmiddels heeft MySpace nu 12 andere landen (Nederland, Japan, Australië, Nieuw Zeeland, Duitsland, Canada, Spanje, Mexico, Italie, Ierland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk) buiten de VS MySpace gelanceerd.

  geplaatst op
 • Ik denk dat de tijd die mensen besteden iedere keer als ze de community bezoeken bijdraagt aan de klantentrouw. Volgens mij ligt dit voor Hyves hoger als MySpace.
  @ Raymond Spanjar: kun je hier iets over zeggen? Of iemand anders misschien?

  geplaatst op
 • Emerce:

  (...) MySpace start binnenkort met flinke promotie en marketing in Nederland. Het sociale netwerk opent daarmee de aanval op Hyves. MySpace werft marketing en pr-medewerkers voor een Amsterdams kantoor. Sinds enige tijd is er een Nederlandstalige bètaversie van MySpace. (...)

  geplaatst op
 • Emerce:

  (...) De Amerikaanse profielensite MySpace opent een Nederlands verkoopkantoor. Het bedrijf zoekt aansluiting tot de Nederlandse internetter met, onder meer, kleinschalige concerten van muzieksterren en de vele entertainende kopij. (...)

  Radinck van Vollenhoven, tot voor kort in dienst bij Ciao Group, is sinds begin september commercieel verantwoordelijke bij het Nederlandse MySpace-filiaal, waar nu 5 man werkt.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.