Rumoer bij lancering van je site

Rumoer bij lancering van je site
, ING Groep
@evr
In november vorig jaar lanceerden wij het nieuwe design van Marketingfacts. Door gedurende een aantal uren te doen alsof Marketingfacts was gehackt, wisten we de nodige rumoer rondom ons merk te creeren.  Verschillende sites schreven dat Marketingfacts was gehackt en de voicemail van Marco stond compleet vol. De meningen over de aktie zelf waren verdeeld, maar da’s misschien wel juist een indicatie van succes.

Via de lijst werden we gewezen op een iets andere manier om rumoer te creeren bij het lanceren van je site. Dit keer van het Belgische webdesign bureau group94. Ik heb er in elk geval erg om moeten lachen, maar ongetwijfeld zijn er mensen die de humor er niet van in zien. Iemand op de vrijdagmiddag nog een inspirerend voorbeeld om het lanceermoment van je nieuwe site publicitair maximaal uit te nutten?

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Ge-wel-dig! Alleen omdat het een filmpje is zou ik, als ik dit niet via MF zou weten maar gewoon op de website van hen zou komen, meteen wegklikken omdat het anders te lang duurt voor je doorhebt wat er precies aan de hand is, maar dat kan aan mij liggen. Erg leuk in elkaar gezet en bedacht maar inderdaad: vele zullen de humor niet ziet. Ach ja smaken verschillen, gelukkig.

  geplaatst op
 • Ik vind het rumoer wat Wehkamp organiseert rond haar nieuwe site ook wel indrukwekkend. Het is misschien meer reclame dan rumoer, maar zelfs op Marketingfacts hebben ze het er over!

  geplaatst op
 • Ik zou gewoon een flatscreen-tv aanbieden voor 99 euro...... ;)

  Wat altijd werkt: een rechtzaak. "Cisco vecht domeinnaam http://www.iphone.com aan."
  Reken maar dat er dan heel veel mensen even een kijkje komen nemen...

  Na hoeveel minuten wordt dat Group94-filmpje trouwens leuk? Ik ben al afgehaakt.

  geplaatst op
 • @Jeroen: Aan de andere kant. Ik had altijd een goede indruk van Cisco, maar Apple dwarsliggen op deze wijze vind ik wat minder en ik ben niet eens een fan van Apple.

  Flatscreens aan bieden voor 99 euro in je voor aankondiging en het dan voor beperkt aantal mensen ook echt doen, werkt zeker goed op dit moment.

  geplaatst op
 • Hoe zou ik wat rumoer kunnen veroorzaken over het lanceren van m'n "Movie" bot, .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) ? ;-)

  geplaatst op
 • erg goed!

  geplaatst op
 • Erg goed. Ik kwam stomtoevalig vanmorgen bij Group94 en ik bleef hangen en geloofde het zelfs even. Ik ben soms misschien een beetje te goedgelovig wat dat betreft. Maar ik ben benieuwd of het na 4 herhaalbezoeken nog leuk is.

  geplaatst op
 • Nog maar eens naar dat Group94-filmpje gekeken: haha, ze hadden te veel projecten, dus is er (nog) geen eigen nieuwe site. Die hoor je vaker. Het beepje is een leuk grapje, maar voor de rest? Sorry jongens, blijkbaar vinden mensen hier deze grap wel heel erg snel 'geniaal'. Zouden klanten daar ook zo over denken?

  geplaatst op
 • @Jeroen: Klanten hebben er (denk ik) geen probleem mee de site van group94 nog niet live staat, zolang hun eigen project bij group94 maar geen gevaar loopt. En dat lijkt hier niet het geval gezien het feit dat ze een aantal andere projecten wel hebben opgeleverd.

  Beetje zelfspot mag denk ik wel. Het huis van de schilder zelf is vaak ook het slecht geschilderd, terwijl dat niets zegt over de kwaliteit van zijn schilderwerk. Hij legt de prioriteit echter keer op keer bij een ander. Die schilder mag daar de humor zelf ook wel eens van inzien. Niets mis mee.

  Maar goed. De grap heeft jou gewoon niet te pakken. Kan gebeuren en een toelichting/uitleg maakt de grap niet beter ;-)

  geplaatst op
 • Op MSX Resource Center wisten we het voorgaande jaren goed te doen rond 1 april met een overname door IGN in 2005 -- wat een goede reden was om mensen aan te zetten te doneren voor onze website. De mailbox heeft nog nooit zo vol met felicitaties gezeten.

  Het jaar daarop wisten we de verhuizing naar een nieuwe server ook te combineren met een 1 april grap, door eerst te berichten over een niet bestaande Konami MSX antiques 25-in-1 joystick en daarna gedurende de verhuizing (die bewust langer duurde dan noodzakelijk) een bericht op de oude site te zetten waarin stond dat Konami ons een cease and desist had gestuurd wegens het naar buiten brengen van classified news. Toen de deuren weer open gingen op 1 april haalden we met gemak de tot dan toe drukste dag ooit.

  geplaatst op
 • ...overigens deed de Group94 site me weer denken aan de geweldige site van Habbekrats (Word document volledig lezen a.u.b.)

  geplaatst op
 • Nee, de grap had me inderdaad niet te pakken. Ik snap heus wel de lol van een webbureau dat zijn eigen website niet op orde heeft, maar ik vond het niet grappig (genoeg). Madam krijgt aan het begin een klap op haar hoofd, dus dacht ik aanvankelijk dat ik naar zo'n onthoofdingsvideo van Al Qaeda zat te kijken....

  geplaatst op
 • Helemaal met Jeroen eens, het begin leek mij sterk op een ontvoeringsfilmpje. Het duurt wat te lang voordat de grap duidelijk is. Wel origineel, en daar is veel voor te zeggen bij zo'n bureau.

  De website (enword-doc) van Habbekratis is genieten.

  geplaatst op
 • Bekijk een aantal nieuwe videocasts van Group94.com in 't videocast archief op de site.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.