Speurders.nl mag adverteerders weigeren

Speurders.nl mag adverteerders weigeren
Planet:
(...) De Telegraaf mag zelf bepalen wie ze als adverteerder wel en niet toelaat op haar sites. Dat heeft de NMa, de Nederlandse Mededingingsautoriteit, laten weten aan Relatieklik.nl. Deze had een klacht ingediend wegens geweigerde advertenties. Reclame van Relatieklik werd verwijderd van Speurders.nl (onderdeel Telegraag Media Groep) vanwege afspraken die gemaakt bleken te zijn met Relatieplanet bij het aangaan van de deelneeming door De Telegraaf. (...)
Moet eerlijk zeggen dat ik hier nooit bij heb stilgestaan. Ik bepaal als site-eigenaar toch zelf welke adverteerders ik wel en niet toelaat op mijn site? Maar blijkbaar ligt dat toch iets genuanceerder. Wie kan hier iets meer over vertellen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Lijtk me ook dat je het zelf mag bepalen maar door een klacht in te dienen heeft relatieklik.nl nu mogelijk niet de advertentie maar wel de free exposure ;)

  geplaatst op
 • Elk nadeel heeft z'n voordeel:
  Gratis reclame relatieklik.nl na afgekeurde reclame

  geplaatst op
 • Speurders.nl zal bepaalde voorwaarden hebben waar de gebruiker en zijzelf zich aan moeten houden bij het plaatsen en modereren van advertenties. Net als het recht van Speurders om advertenties te wijzigen, heeft Relatieklik als gebruiker van de site het recht op een motivatie voor het verwijderen van advertenties.

  Speurders concludeerde dat ze de afspraken met Relatieplanet moesten respecteren en de rechter is het kennelijk eens dat dit een gegronde reden is om advertenties van concurrenten te weren. Al heeft het op deze manier inderdaad alleen maar meer aandacht opgeleverd voor Relatieklik...

  geplaatst op
 • Ik denk dat Relatieklik meer viel over, in hun ogen, oneerlijke concurrentie t.o.v. Relatieplanet, dan dat hun advertentie werd geweigerd. Vandaar dat ze ook een klacht hebben ingediend bij de NMA.

  geplaatst op
 • Toch logisch dat de NMA dit goedkeurt? Dit heeft niks met oneerlijke concurrentie te maken, maar met normale promotionele afspraken die er zijn tussen Speurders en de Relatieplanet.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.