2006 het jaar van internet video?

19 oktober 2005, 21:05

2006 het jaar van internet video?Erick Schonfeld doet op zijn Business 2.0 weblog alvast een voorspelling voor 2006: The Year of Internet Video.

En gezien de recente ontwikkelingen kon hij daar wel eens gelijk in krijgen. Naast de lancering van video iPod, de ontwikkelingen op gebied van video search zoals bij Google en Yahoo!, zien we tal van startups die zich richten op video zoals BrightCove, Veoh en YouTube.

Ook in Nederland duiden ontwikkelingen op het gebied van nieuwsvideo’s, digitale tv-zenders en de video-advertenties op een nieuw tijdperk: het tijdperk van internet video!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

    BasPaauw

    Het jaar van de online video is vrijwel zeker. Alleen zal de consument niet vragen om meer video content maar zal de advertiser / publisher meer video aanbieden. Bijvoorbeeld i.p.v. de grote IAB formaten of zoals uitzending gemist. Ik wordt hier in de US doodgegooid met publishers die hun video advertentie mogelijkheden willen aanbieden. Tot nog toe heb ik hier nog niet veel aandacht aan besteed omdat er andere prioriteiten zijn. Bovendien wordt er te veel gepushed zonder succesvolle cases om mij over te halen. Er wordt ook nog volop onderzoek gedaan naar de effectiviteit van videoadvertising. Qua non commerciële online video verwacht ik een enorme toename aan aanbieders maar (nog) niet aan gebruikers. Het is een push markt die voorlopig nog maar weinig zal opleveren. De online video zit nu in een fase waar in NL-search zat in 2002 en blogs in 2004. Het kan dus binnen een jaar compleet verandert zijn.


    20 oktober 2005 om 13:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!