Beste Nederlandse Maps Mashup van 2006

29 december 2006, 14:24

NU.nl meldt dat Groenekaartkrommerijn.nl, een site die voorzieningen laat zien in de omgeving van Wijk bij Duurstede, door Nederkaart.nl is uitgeroepen tot de beste Nederlandse ‘mashup’. Een mashup is een webapplicatie die op een creatieve manier gebruik maakt van gegevens van verschillende andere webdiensten.

Nu is de titel beste mashup van Nederland een beetje te veel eer, het is zeker één van de betere maps mashups die ik de laatste tijd heb gezien. Eervolle ermeldingen gaan naar moblog, fileindex, yelloyello en texeltv. Volgens mij allemaal kandidaten voor de Dutch Web 2.0 Awards.

Overigens is Nederkaart.nl, een weblog dat Nederlandse toepassingen volgt die gebruik maken van Google Maps, ook zeker de moeite waard!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Karel Kolb | Feeder

    O.a. naar aanleiding van een eerdere discussie op Frankwatching over GM mashups: is het een idee om in 2007 de meest zinloze mashup te kiezen? Komt er misschien een goede discussie op gang over de zin en onzin van mashups in het algemeen.


    29 december 2006 om 18:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!