NBC ontdekt de kracht van YouTube

NBC ontdekt de kracht van YouTube
, ING Groep
@evr

In maart schreef ik dat NBC niets snapte van YouTube en viral marketing. NBC eiste toen dat een videofragment genaamd Lazy Sunday uit het populaire Saturday Night Live van YouTube werd verwijderd ondanks het feit dat het filmpje al meer dan 5 miljoen kijkers had gehad. Vlak daarna kwam de verrassing dat in het kader van “if you can’t beat them join them”, NBC een partnership met YouTube was aangegaan. Langzaam lijkt men nu dan ook de kracht van YouTube te onderkennen.

Een boy-band parodie die vorige week live te zien was in Saterday Night Live heeft op YouTube inmiddels al bijna net zoveel kijkers gehad. In de clip rapt o.a. (de echte) Justin Timberlake in N’sync-style over zijn ‘D**k in a box’ als kerstkadootje voor zijn vriendin. In de NBC uitzending was de clip voorzien van de nodige ‘bleeps’ vanwege expliciet taalgebruik, maar op YouTube is de ongekuiste versie te horen. NBC stelt dat diegene die moeite hebben met het taalgebruik, er op internet ongetwijfeld ook niet naar zullen zoeken.

In iets meer dan een week tijd is de clip momenteel maar liefst 5,5 miljoen keer bekeken, zijn er iets meer dan 2000 reacties geplaatst, wordt er volop gelinkt van andere sites waaronder de NY Times. Dat alles is goed voor nummer 32 in de categorie Most Viewed All times. Ongekende cijfers in zeer korte tijd. Ze leren het snel bij NBC ;-)

Met dank aan Paul voor de tip.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.