Case: Ook Achmea aan het hyven: de Oppepper

Case: Ook Achmea aan het hyven: de Oppepper
,
@Polledemaagt

Case: Ook Achmea aan het hyven: de OppepperMet de verdere commercialisering van Hyves zien we ook dagelijks meer iniatieven verrijzen. Naast een grote groei aan marketinginspanningen door beginnende artiesten, ook erg veel pogingen van bedrijven om persoonlijke contacten met Hyvers aan te gaan. Zo ook Achmea, die met de Oppepper komt, een ADHD positief blauw mannetje, dat je bijstaat met opbeurende woorden in het kader van de brede Achmea branding campagne van dit najaar.

De doelgroep (Nederlanders boven de 18 jaar, met de nadruk op de groep M/V, 20-49, AB1) wordt getarget met netwerkadvertenties aan de rechterkant van het scherm, een spotlight plek op de homepage en reacties wanneer mensen vriend worden of een bericht achterlaten:

He Polle, wat leuk dat je vriendjes met me bent geworden!
Dat voelt goed! :perfect:
Heb je nog goeie Oppeptips, zet die op mijn Hyves. Daarmee help je mij en al mijn vrienden! Vraag ook je vrienden om vriendjes met me te worden, dan kan ik ook hen een goeie Oppepper geven! Of nodig me uit voor een interessante Hyves! Ik ben voor alles in!
Maak er een goeie dag van en zeg mij na: Ik ben de ? zelfverzekerste Alleskunner in de hele wereld, ooit! Dat voelt veel beter h?:support:
Groet, de Oppepper!

Leuk idee, aardige uitwerking (waarom moet het alleen een idiote blauwe kruising tussen de Postbankleeuw en Roodbaard zijn?), maar jammer dat alle reacties van de oppepper hetzelfde zijn. Dat haalt toch een beetje het persoonlijke van het persoonlijke af ...
En waar de campagne op Youtube vooralsnog geen presence heeft is het dan wel weer leuk dat Igor’s LaComunidad met een “Mr. Anderzorg vs. Achema Laaf” komt:

Overigens: volgens Hyves is de deze week gelanceerde versie van de Kwekker (zie ook) en zeker de downloadable versie voor Windows op dit moment nog een no-go area voor commerciele partijen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 15 reacties op dit artikel

 • Er zijn 2 versies van de reactie; het is verder met zoveel vriendjes (gaat de goede kant op) erg veel werk om alles helemaal te personaliseren. Wel reageert de Oppepper op directe vragen, zoals iemand die presentatieangst heeft bv. http://just-hanneke.hyves.hyves.nl/ En hij geeft persoonlijke Oppeppers (gemaakt op de actiesite) met de namen er direct in.

  Kortom: er wordt wel degelijk persoonlijk gereageerd. Ik heb dit bij andere Hyves projecten nog niet gezien. Daar worden vriendjes geaccepteerd en daar blijft het bij. Als je kijkt naar de reacties op de Hyves wordt dit ook erg op prijs gesteld.

  Als straks alles op Hyves weer lekker werkt, is de Opepper ook op Kwekker actief. Hij heeft gisteren iemand via Kwekker gefeliciteerd met zijn verjaardag. Aangezien het een commercieel profiel is, kun je niet meer op de homepage van de Hyve zien welke mensen jarig zijn. Maar veel Hyvers zetten dat in hun naam erbij. Dus dan is het toch weer mogelijk en wel zo leuk :D

  Wie weet er een commercieel project op Hyves dat persoonlijker is dan deze, ik denk niemand ;)

  geplaatst op
 • Karlijn, hartstikke bedankt voor je reactie!
  Laat ik vooropstellen dat ik het een leuke ontwikkeling vind, maar ik denk dat het nog persoonlijker kan.
  Dezelfde tekst waar mee ik werd bedankt voor het adden van de Oppepper, zag ik ook bij een aantal anderen terug. Ik kan me voorstellen dat je hier wat variatie in brengt om in ieder geval de schijn te wekken persoonlijker te zijn. Wellicht kun je default verschillen als "Goh, wat heb jij veel vrienden, jij moet wel enorm aanrdig zijn!" of "Wow, helemaal uit Groningen, dat is toch wel de gezelligste stad van Nederland" etc invoeren. Feit blijft daarin toch dat het allemaal persoonlijk is omdat persoonlijk werkt en het wat mij betreft ook de grenzen van echte empathie bereikt.

  De combo met Kwekker is leuk! Goed idee!
  Begreep alleen van Yme dat we nog even geen Eccky mogen verwachten :(
  Wellicht wat leuke bots?

  geplaatst op
 • Je hebt helemaal gelijk, en dat soort reacties proberen we ook wel. Zo las ik dat iemand net verhuisd was (in berichten van anderen) dus daar refereer ik dan wel aan.

  Je moet je alleen realiseren dat het op zo'n manier echt een dagtaak is en die tijd is er helaas niet. Ik denk dat wij met deze Hyves echt een stap verder hebben gezet in het gebruik van social networks. Zoals gezegd heb ik dit andere bedrijven niet zien doen. Ik zal kijken of we het persoonlijker kunnen maken, het is misschien inderdaad simpel om er 1 regeltje bij te zetten, maar wellicht dat ik dan met Kerst RSI heb :D

  geplaatst op
 • Maar Polle, wat is je uurtarief, kom jij dan de hele dag namens de Oppepper kletsen? :D

  geplaatst op
 • Fantatisch! Check http://just-hanneke.hyves.hyves.nl/
  Jelle en Susan zijn vriendjes van de Oppepper en zagen bij zijn Hyves dat Hanneke onzeker was over haar presentatie. Nu zijn zij haar tips gaan geven!

  Volgens mij werkt dit wel ;)

  geplaatst op
 • Karlijn schrijft: "Maar Polle, wat is je uurtarief, kom jij dan de hele dag namens de Oppepper kletsen?"

  Polle, dit moet wel een hele grote oppepper voor je zijn. Pluk de dag!

  Groet,

  Arnoud

  geplaatst op
 • ROTFL@Arnoud

  Mijn dag is helemaal goed! Dankjewel Oppepper ... euh ... Karlijn! ;)

  geplaatst op
 • ja leuk he? volgende stap is inderdaad een actieve kwekker, in de toekomst zullen we hier ook derden bot technologie achter laten hangen.

  Commerciele formaten zoals banners e.d. zijn idd voorlopig niet mogelijk.

  geplaatst op
 • Hoe zit het eigenlijk met die Tien Geboden voor Hyverteerders Raymond. Houden jullie je nog een beetje aan je eigen regels? Let op, want we blijven scherp hier ;-)

  geplaatst op
 • @Polle: je bent scherp he ;-)
  Die commercials schieten was waanzinnig leuk. De hele dag rellen in het Land van Ooit, de laaf het water in, de elfjes in de kou, Eric Dikeb met z'n humor en de chiwawa continu door t dolle heen en kwijt in de herfstbladeren! Kortom, je kunt ook veel halen uit commercials die niet met dat prachtige licht in Zuid Afrika zijn opgenomen ;-)

  @Karlijn: ik vind jullie Hyve cool!! Ik zag net op m'n mobieltje een persoonlijke uitnodiging voor jullie Hyve, dus ik meld me uiteraard graag aan!

  Cheers

  geplaatst op
 • Net ook aangemeld als vriendje van de Oppepper en ik kreeg een (zeer persoonlijke) scrap:


  ---------------------
  He Frank, wat leuk dat je vriendjes met me bent geworden!

  Dat voelt goed! Moet je in februari stage gaan lopen? Succes als je nog een plek moet vinden!

  Heb je nog goeie Oppeptips, zet die op mijn Hyves. Daarmee help je mij en al mijn vrienden! Vraag ook je vrienden om vriendjes met me te worden, dan kan ik ook hen een goeie Oppepper geven! Of nodig me uit voor een interessante Hyves! Ik ben voor alles in!

  Maak er een goeie dag van en zeg mij na: Ik ben de über zelfverzekerste Alleskunner in de hele wereld, ooit! Dat voelt veel beter hè?

  Wil je andere mensen oppeppen, ga dan naar deze site!

  Groet, de Oppepper!
  ---------------------------------


  Ik was zeer verbaasd, zeker na verhaal van Polle, maar dit is echt heel goed: complimenten! Zeer persoonlijk, relevant en anticipated!  Heeft de Opppepper eigenlijk ook Hyvers zelf uitgenodigd om lid te worden?

  geplaatst op
 • Dank je wel voor je reactie, ik heb mijn best gedaan het iets meer te personaliseren en het is eigenlijk niet eens zoveel meer werk.

  De Oppepper heeft zelf niet vrienden direct uitgenodigd, dag is ook niet de bedoeling met een commercieel profiel (behalve collega's dan, maar dat is iets anders). Wel zijn er dus netwerkadvertenies (rechterzijde) en spotlightadvertenties geplaatst.

  geplaatst op
 • Inmiddels zijn alle resultaten bekend gemaakt, zie Resultblog.

  geplaatst op
 • Hey!
  ik ben hanneke.. en misschein reageer ik traag..
  maar ik vond toch dat ik eventjes moest vertellen dat de oppepper
  naar mijn mening goed werk levert! ik was misschien een van de eerste
  die geholpen was door zijn hyves.. en ik vertel het nu nog rond
  de filmpjes laat ik zien aan andere vrieden die ook ff moeilijkheden hebben
  of gewoon voor de gein.. ze kunnen er om lachen:) worden vrolijker
  en met zijn allen het zinnetje: ik ben de uberzelfverzekersteoverdehelewereld ooit ofzoiets...
  na zeggen achter elkaar heb je al snel een glimlach op je gezicht;)..
  dat wou ik even kwijt;).. groetjes!

  geplaatst op
 • Oppepper heeft inmiddels 30.000 vriendjes; het is maar dat u het weet!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.