Live Search Books beta gelanceerd

Live Search Books beta gelanceerd

MSN heeft van de week Live Search Books gelanceerd, Booksearch van Microsoft dus. Tijdens de Search Champs van begin dit jaar werd er al flink over gesproken door de vele aanwezige bibliothecarissen, dus ik had dit eigenlijk al een paar maanden geleden verwacht. Ik denk dat de lancering van de tegenhanger van Google Book Search zo lang heeft geduurd door de grondige aanpak van MSN.

Toen Google met Booksearch kwam kregen ze te maken met rechtzaken en ander gedoe met uitgevers. Bij MS hebben ze ervoor gekozen eerst in overleg te treden met de uitgevers om tot een goede samenwerking te komen waar beiden wat aan hebben. In de tussentijd hebben ze met Windows Live Academic verder kunnen ontwikkelen. Toch zitten er op dit moment alleen copyrightloze boeken in de zoekmachine, uit een scanprogramma met een aantal bibliotheken.

De interface is erg handig zoals we inmiddels van Windows Live zijn gewend. De database bestaat met name uit oude boeken, en is dus verre van compleet. Het wordt natuurlijk pas echt interessant als ze ook spinternieuwe boeken aan gaan bieden en deals sluiten met uitgevers om ze rechtstreeks via Live Search te verkopen. Ik ben erg benieuwd of, en wanneer we deze stap kunnen verwachten.

Zie ook Live Search’s WebLog.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Ik moet zeggen: het ziet er fantastisch uit, inderdaad alleen oude boeken, maar als je daar van houdt, zoals ik, is het perfect. Je kunt ze ook downloaden als pdf (dat kan bij Google ook trouwens bij sommige boeken).

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.