Nederlander wint pitch op OpenAd

Nederlander wint pitch op OpenAd
, Novocortex
@fenenko

OpenAdWe hebben een persbericht gekregen dat Donald Nolet, copywriter van het Nederlandse reclamebureau N=5, een internationale pitch van OpenAd heeft gewonnen. OpenAd is een online platform voor adverteerders en creatieven uit meer dan 100 landen. De opdracht was om een printadvertentie te creëren die doe-het-zelven positioneert als een vorm van investering. Het concept van Donald was gekozen uit meer dan 50 inzendingen uit 11 landen (o.a. Roemenie, India, Argentinië, Vietnam, Chili en Rusland). Het is al de tweede OpenAd pitch gewonnen door Donald: “I always try to think up ideas that work everywhere. And at OpenAd you’re almost forced to think that way, which is good. What I also like about OpenAd is that there are new briefs every few weeks. That way you can pick and choose the briefs that you think are suitable for you”. Proficiat, Donald!

Deelname aan OpenAd pitches is gratis voor de creatieven. De adverteerders betalen 3.000 dollar voor de toegang tot het platform. Voor dit bedrag krijg je de mogelijkheid om online pitches te organiseren onder 6.000 creatieven. Of om een kant-en-klaar concept uit de OpenShow galerie te kopen. De prijs van een OpenAd concept wordt berekend op basis van het medium (TV is duurder dan print), de marktomvang (Nederland is goedkoper van de VS) en de bedrijfsomzet (een multinational betaalt meer dan een MKB onderneming).


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Het concept is me indmiddels duidelijk. De opdracht in dit geval ook maar wat heeft hij nu precies gemaakt waardoor hij heeft gewonnen?

    geplaatst op
  • De campagne op basis van het winnende concept wordt nog gemaakt. De adverteerder wil daarom niet dat het concept nu al wordt gepubliceerd (ik heb OpenAd expliciet gevraagd of dit mocht). Het persbericht vertelt het volgende verhaal: "The winning print campaign is titled ‘Adding adds up’ and explores the idea that improving your home can add more than just value to your property."

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.