Abri met een geurtje verwijderd!

Abri met een geurtje verwijderd!
, Radio 538

Vers gebakken koekjes ruiken over het algemeen heerlijk. De geur van vers gebakken koekjes zou mensen best wel eens kunnen verleiden om ook werkelijk bij de eerste de beste koekjeswinkel een heleboel koekjes in te slaan. Logisch. Amerikanen vinden dit allemaal veels te makkelijk en voor de hand liggend. Waarom makkelijk als het ook heel moeilijk kan.

Het Amerikaanse bureau Arcade Marketing, ingehuurd door the California Milk Processor Board (bekend van de Got Milk?reclames), had een lumineus idee. Naar vers gebakken koekjes ruikende Abri’s in bushokjes in San Fransisco met de slogan “Got Milk?” Kort na de lancering van de campagne staken lokale activisten van de Environmental Health Network of California een stokje voor deze grappige actie. Mensen met Astma en luchtweginfecties zouden er wel eens heel erg ziek van kunnen worden. Kan het nog gekker of hebben ze een puntje? En wat zou er gebeuren als je iets dergelijks in Nederland zou lanceren?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Abri met een geurtje verwijderd!

  geplaatst op
 • "Mensen met Astma en luchtweginfecties zouden er wel eens heel erg ziek van kunnen worden. Kan het nog gekker of hebben ze een puntje?"

  Ze hebben zeker een punt, dat is de reden waarom alle voorgaande ideeen ook steeds afgeknald zijn. Niet alleen mensen met asthma, maar ook anderen kunnen er allergisch op gaan reageren (bij genoeg blootstelling aan iets kun je een allergie ervoor ontwikkelen). Mocht je hooikoorts hebben, moet je je eens voorstellen dat je dat gevoel continu op straat krijgt - puur omdat een of ander kutbedrijf besloten heeft de lucht vol te pompen met hun chemische substanties, enkel ter behoeve van wat marketing? Dan zou je wel een kutdag hebben.

  geplaatst op
 • Ze hebben alleen een punt wanneer het echt zo zou zijn en niet al bij 'zouden wel eens ziek kunnen worden'. Daarnaast is radio- en TV-reclame volgens mij ook heel slecht voor je gezondheid.

  Op zich vind ik het een hele logische stap om met 'geurreclame' te komen want geurprikkels blijven mensen het langste bij. Alleen zie ik ook al guearillamarketing voor me door met poepluchtjes je concurrent een vieze smaak te bezorgen.

  geplaatst op
 • hey hey hey

  come to FRANCE to see what we do with our bus shelters
  and if you speak french you can understand that smell doesn't do anything to change our comportement !

  ;)

  http://nouchema.blog.lemonde.fr/2006/12/05/du-bruit-apres-les-odeurs/

  geplaatst op
 • 15 april 2005:
  senseo in bushokjesl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.