Je auto heet vanaf vandaag…

Je auto heet vanaf vandaag…

De laatste tijd is er volgens mij weinig verrassends gebeurd op het vlak van ‘pimpen’ van producten. Althans na de hoos aan berichten over het personificeren van bijvoorbeeld je bankpas, een vliegtuig, een winkelwagen, je iPod (of deze iPod), een auto en zelfs een hamburger, leek de storm even geluwd.

Vandaag kwam ik echter een nieuwe variant tegen voor het pimpen van je eigen auto, namelijk eentje waarbij je de type-aanduiding kan aanpassen binnen de stijl van het automerk. Best begrijpelijk als je bijvoorbeeld in een Renault Clio, Volkswagen Lupo óf in het segment Opel Tigra rondtourt, waarbij het ‘up-tunen’ voor velen binnen deze rijdersklasse al een soort lifestyle op zich is. Maar een Porsche?


Zonder afbreuk te doen aan welke auto dan ook, vind ik de optie om deze (vaak) duur betaalde sportauto om te dopen in een zelf gekozen naam best verrassend. Het logo in combinatie met het typenummer is binnen dit productsegment volgens mij niet geheel onbelangrijk en daarnaast voor veel berijders een statement op zichzelf. Maar goed, mocht je graag je dure P-bolide willen omdopen tot ‘Kees’, ‘Laura’ of ‘Marketingfacts’, dan is dat in ieder geval mogelijk. Het kost wat, maar dan heb je een zeer unieke auto, voor zover een dergelijke auto dat op zichzelf natuurlijk al niet is. Iemand een soortgelijke optie gezien bij andere dure (sport-) automerken?


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Ik geloof dat bordjes ter vervanging van het origineel niet zo nieuw zijn.
  Dat zie je in Beverwijk al enige tijd Porsche stijl zo dus ook wel een markt hebben voor juist die aangehaalde renault clio.
  Eerlijk gezegd dacht ik voor het klikken dat Porsche het zelf aanbood.

  geplaatst op
 • Interessant initiatief! Weet zeker dat er een markt voor is.
  Wordt in ieder geval al goed over gepraat. Ben benieuwd wanneer ik de eerste 'thanks daddy' Porsche tegen ga komen ;-)

  geplaatst op
 • Ik geloof niet dat iedereen die een dergelijke auto rijd wilt laten zien dat-ie zo'n auto rijd. En als het de bedoeling is wél een indruk achter te laten, doe je dat ook als je het type nummer weg laat (sterker nog: ik denk de uniek-heids-factor (is daar een mooi woord voor?) zeker positief bedraagt aan de indruk).

  En de kenners weten toch wel welke auto ze voor zich hebben.

  geplaatst op
 • @joris: ik denk dat als ik een porsche tegenkom vanaf heden i.i.g. extra goed ga letten op de benaming aan de achterzijde.

  @jochem: ja, less=more zit zeker wat in. Denk dat er genoeg rijders overblijven die de'kijk-mij'-factor willen verhogen en een passende naam zullen toevoegen.

  geplaatst op
 • Ik zou de volgende tekst achter op m'n P nemen: "PWND".

  geplaatst op
 • @niels: waar staat `pwnd` voor?

  geplaatst op
 • @ronald: het staat voor: Niels is een megageek...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.