• Mobile
    wordt gesponsord door

Uitgaven video-advertenties met 89% omhoog in 2007

Uitgaven video-advertenties met 89% omhoog in 2007

Uitgaven video-advertenties met 89% omhoog in 2007De bestedingen aan online video-advertenties zullen in 2007 met 89 procent stijgen. De totale uitgaven zullen volgend jaar 775 miljoen dollar bedragen. Althans, dat voorspelt onderzoeksbureau eMarketer (via: eBase).

eMarketer stelt daarmee zijn schatting van eerder dit jaar (640 miljoen) naar boven bij. De totale uitgaven aan online advertenties zal volgend jaar met ruim 15 procent stijgen, voorspellen de onderzoekers. De uitgaven aan rich media advertenties in het algemeen zullen volgend jaar goed zijn voor een stijging van 40%, verwacht eMarketer.

De uitgaven voor video-advertenties zullen tot 2010 gemiddeld met 45 procent per jaar groeien, aldus de onderzoekers. Dit jaar zijn online video-advertenties goed voor 2,6 procent van het totaal aan online advertising-uitgaven. In vergelijking met TV-reclame verbleken de uitgaven zelfs: aan online video-advertenties wordt in 2006 slechts 0,6 procent besteed van wat er op televisie aan reclame wordt gespendeerd.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.