De YouTubers in beeld gebracht

De YouTubers in beeld gebracht
, ING Groep
@evr

Ik heb (nog) niet de complete 9 minuten bekeken, maar deze compilatie van videomateriaal gevonden op YouTube geeft een aardig beeld van consumer generated media. Verbazingwekkend wat zoal online wordt gezet. Eigenlijk zou het geheel in de Yahoo Timecapsule gezet moeten worden. Via Pete Blackshaw.


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Ecce homo

  geplaatst op
 • Het geeft inderdaad een fraai beeld van wat mensen nu over zichzelf op YouTube zetten. Ecce homo zoals Ewout al opmerkt!

  geplaatst op
 • Dit is een grappige selectie van één specifiek type 'YouTubers': de navelstaarders. Heb je wellicht ook een video-tje vol funlovers gevonden? Of eentje met alleen maar nerds? Of eentje tjokvol JackAss types?

  Met alleen deze smalle selectie geef je een nogal vertekend beeld van de 'YouTubers'...

  geplaatst op
 • Ik wilde precies hetzelfde zeggen als Carl: dit is slechts één segment YouTubers.

  Wel heel confronterend: die knul die zelfmoord wil plegen voor de camera...

  geplaatst op
 • Segment of niet, ik vind het een stijlvolle compi. Het doet je eens te meer beseffen hoe groot de rol van digitale communicatie is geworden in relatief korte tijd. Bijna niet te bevatten. Zelfs niet met zulke uitgebreide flarden voor je neus...

  geplaatst op
 • Ondanks dat het maar om 1 segment YouTube gebruikers gaat zegt het heel veel over hoe snel mensen nieuwe mogelijkheden oppikken, er een dagelijkse bezigheid van maken en onderdeel van hun leven wordt. Vooral jongeren hebben de behoefte om zichzelf multimediaal te uiten en te verspreiden. Er komt een tijd dat we betere en langere filmpjes willen uploaden en dan biedt Google video meer mogelijkheden dan YouTube tot nu toe doet. Ik begrijp daarom niet waarom Google YouTube heeft gekocht. Beter was het met virale marketing YouTube gebruikers naar Google video te lokken, met het feit dat ze daar meer- en langere filmpjes kunnen uploaden. Uiteindelijk wil je altijd meer en beter. Uiteraard moet Google video nog wel een usebillity slag maken.

  geplaatst op
 • Als je nog geen najaarsdepressie hebt zeker een aanrader.

  geplaatst op
 • Ik vind dit wel een toffe compilatie. Je krijgt verschillende mensen te zien en zo zie je toch dat er veel diversiteit is in de wereld. Ik denk echter ook dat dit een vertekend beeld is van youtubers. Niet iedereen zit hele dagen voor zijn pc om filmpjes van zichzelf op te nemen. Ik vind het ook nogal raar dat google youtube heeft overgekocht. Misschien wilden ze de concurrentie wegkrijgen.

  geplaatst op
 • Het is zo dat google youtube heeft overgekocht zodat ze youtube kunnen veranderen in google video.

  geplaatst op
 • Ik denk niet dat dat zo een goed idee was. Youtube had zijn eigen soort kijkers en nu gaat het meer veralgenmenen. Ik denk dat het minder succes gaat hebben dan voorheen.

  geplaatst op
 • Dat kan misschien wel zo zijn maar dat kan ook de oorzaak zijn van de groeiende digitale communicatie. Er zijn meer manieren om hiervan te genieten dus wordt de aandacht verspreid onder het verschillend aanbod.

  geplaatst op
 • ik sluit me bij marc aan...tji wat een narigheid. dat muziekje er ook achter..

  geplaatst op
 • Erg indrukwekkend om te zien dat zoveel verschillende mensen het internet echt zijn gaan gebruiken als uitlaatklep voor werkelijk alles!

  geplaatst op
 • Wat mij opvalt is dat die Amerikanen zo gek als een deur zijn. Als je het hebt over grenzen verleggen...........

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.