Google docs & spreadsheets

Google docs & spreadsheets

Omdat we er al vaker over schrijven, nu kort: Google Docs & Spreadsheets (voormalige Writely en de Spreadsheets van Google) zijn gelanceerd. Mogelijkheden zijn er om gemakkelijk documenten te importeren en exporteren; samen te werken met anderen; revisies bij te houden en eventueel terug te keren naar een eerdere versies; en om te publiceren naar je blog.

Gmail was er al, net als de Reader en Chat/Talk. Nu alleen nog een alternatief voor Powerpoint en het verhaal is compleet.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Mijn absolute beste textverwerker. Heerlijk omdat alleen maar je browser hoeft te hebben. Alle documenten staan online maar ik vind het vooral geweldig omdat je tegelijkertijd met 2-10 mensen in hetzelde document kunt werken. Alles veranderd voor je ogen, geweldig. Is zo handig om samen aan een docucment te werken. Writely is nu http://docs.google.com. Nu alleen een NEDERLANDSE SPELLINGCHECK en word gaat er compleet uit. Kennen mensen nog een makkelijke nederlandse online check?
  Vincent Everts

  geplaatst op
 • Prima toepassing, maar 1 ding vind ik jammer: Wraitelie klonk zo lekker,en Koelke doks en spretsjiets klinkt zou.... corporate. Waarom wil Google niet meer cool zijn?

  geplaatst op
 • Ik ben er naar aanleiding van een gezamenlijk optreden met Vincent ook mee aan de slag gegaan. Het is een bijzonder prettig te bedienen omgeving, en ook met één druk op de knop is de inhoud op een weblog te zetten. Prima stukje werk, niet alleen voor thuis, maar zeker ook voor onderweg. Ik denk dat dit ook een uitstekende applicatie is voor toepassingen binnen het onderwijs. Ik heb het gevoel dat een heel nieuw 'desktop' gevoel gaat ontstaan, wanneer een bredere groep applicaties langs deze weg beschikbaar zullen worden gesteld.....

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.