VAC: VNU BP zoekt Marketingmanager IT Portfolio

11 oktober 2006, 04:00

VNU BP zoekt Marketingmanager IT PortfolioVNU Business Publications is een onderdeel van VNU, een wereldwijd informatieconcern. VNU BP is een uitgeverij en gespecialiseerd in vak- en publieksinformatie met merken als Intermediair, Computer Idee, PCM, NationaleVacaturebank.nl, Computable, Emerce en Management Team.

Het IT-cluster van VNU BP bestaat uit de merken Computable, CRN en Emerce. De drie merken hebben een toonaangevende positie op de advertentie- en lezersmarkt met bladen, websites en speciale uitgaven. Rondom de merken wordt verder een aantal nieuwe cross mediale initiatieven ontplooid ter versterking van het gehele portfolio. Marketing speelt daarbij een sturende en initiërende rol en voor deze afdeling zijn wij op zoek naar een ervaren fulltime Marketingmanager IT Portfolio.

Als marketingmanager rapporteer je aan de adjunct uitgever en heb je een leidende en strategische rol in de driehoek van redactie, sales en marketing als het gaat om het merkbeleid van Computable, CRN en Emerce. Je geeft leiding aan vier medewerkers en bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het marketingbeleid. Daarnaast ben je direct betrokken bij het portfoliobeleid van het cluster en productontwikkeling van zowel nieuwe tijdschriften als crossmediale activiteiten (sites, specials, events).

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Het initiëren, ontwikkelen en implementeren van de marketingstrategie en de daaruit voortvloeiende activiteiten gericht op de lezers- en adverteerdersmarkt. Het innemen van een leidende en strategische rol met betrekking tot het merkbeleid van het IT portfolio.
 • Leidinggeven aan de afdeling marketing IT.
 • Het identificeren van de commerciële potentie van het portfolio.
 • Bijdrage leveren vanuit de marketing discipline bij de ontwikkeling van (nieuwe) producten en crossmediale uitbouw van de merken.
 • Het uitbouwen van de databases en bereik binnen de relevante doelgroepen.

Profiel:

 • Academisch werk- en denkniveau en zeker vier jaar ervaring in leidinggevende marketing functies
 • Strategisch denker, die plannen kan omzetten in concrete acties en resultaten
 • Creatieve én commerciële manager
 • Ondernemer, niet bang om initiatieven te nemen en op resultaten aangesproken te worden
 • People manager, die medewerkers weet te inspireren en te coachen

Naast goede arbeidsvoorwaarden en een aantrekkelijke winstdelingsregeling, is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen, opleidingen en projecten.

Ben je geïnteresseerd? Kijk op www.vnubp.nl voor meer informatie over de producten van VNU BP of neem contact op met Gijs Vroom, adjunct uitgever, 023 –5463 3202. Stuur je sollicitatie t.a.v. Anneke Gimbel P&O adviseur, vacatures@bp.vnu.com.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie

2 Reacties

  media

  Krijg net een reactie van VNU dat het een nieuwe functie betreft: de functie van marketing manager van het IT portfolio. De functie van Hoofdredacteur Emerce is ook nog vacant heb ik begrepen.


  13 oktober 2006 om 06:01
  rjmvandiepen

  Is een mooie functie voor jou Marco! Hoofredacteur Emerce.


  13 oktober 2006 om 06:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!