World Usability Day 2006

10 oktober 2006, 04:33

World Usability Day 2006Voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met usability te maken heeft, is er op 14 november aanstaande de World Usability Day. Deze dag draait om de promotie van het belang van usability engineering, user-centered design en de verantwoordelijkheid van elke gebruiker om te eisen dat dingen beter functioneren. De World Usability Day is een initiatief van de vereniging van usability professionals (UPA). De evenementen beginnen in Nieuw-Zeeland en worden 36 uur later afgesloten San Francisco. Het thema van dit jaar is “Making life easy”, waarbij de focus ligt op accessibility.

In onze buurlanden België en Duitsland worden verschillende evenementen georganiseerd. In Nederland zijn (nog) geen activiteiten gepland. Op de website van de World Usability Day kan je alles over dit evenement lezen.

What about user experience! Al meer dan 10 jaar ben ik werkzaam in de online scene. Ik analyseer door zowel kwalitatieve als kwantitatieve technieken in te zetten, wat gebruikers nodig hebben, hoe zij zich gedragen op internet en welke drijfveren zij hebben. Met deze verkregen inzichten help ik bedrijven en organisaties hun klanten en relaties te begrijpen en te kijken welke kansen zij hebben om de user experience te verbeteren en te innoveren. Specialiteiten ● UX Research : (remote) usability testen, eyetracking, groepsdiscussies, face-to-face interviews, enquêtes, AB en Multivariate testen, card sorting, tree testen, taakanalyse, Google Analytics ● UX Design : customer journey mapping, user flows, user scenario’s, persona’s, navigatie -en contentstructuur , informatie architectuur, wireframing Alles voor zowel desktop, mobiel, tablet en apps. U kunt mij altijd benaderen voor interim dienstverbanden of freelance opdrachten.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!