Historische informatie op internet onbetrouwbaar?

Historische informatie op internet onbetrouwbaar?

Historische informatie op internet onbetrouwbaar?Historische informatie op internet is onoverzichtelijk, heeft niet genoeg diepgang en is niet altijd betrouwbaar. Dat blijkt uit het deze week gepubliceerde onderzoeksrapport Klik naar het verleden (pdf) van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). De onderzoekers schetsen in het rapport een beeld dat het publiek heeft van het ‘digitale erfgoed’, waaronder informatie over historische gebouwen, voorwerpen, kunst en archiefstukken (via: Laura Vogels).

Opmerkelijk is dat deze week ook bekend is geworden dat internet in Europa de gedrukte media voorbij is gestreefd als belangrijkste informatiebron. De inwoners van Europa zijn inmiddels langer online dan dat zij kranten of tijdschriften lezen. De tijd achter de computer verdubbelde de afgelopen drie jaar tot wekelijks vier uur. Dit blijkt uit een studie van Jupiter Research onder 5.000 personen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië (via: NU.nl).


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.