Historische informatie op internet onbetrouwbaar?

10 oktober 2006, 17:55

Historische informatie op internet onbetrouwbaar?Historische informatie op internet is onoverzichtelijk, heeft niet genoeg diepgang en is niet altijd betrouwbaar. Dat blijkt uit het deze week gepubliceerde onderzoeksrapport Klik naar het verleden (pdf) van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). De onderzoekers schetsen in het rapport een beeld dat het publiek heeft van het ‘digitale erfgoed’, waaronder informatie over historische gebouwen, voorwerpen, kunst en archiefstukken (via: Laura Vogels).

Opmerkelijk is dat deze week ook bekend is geworden dat internet in Europa de gedrukte media voorbij is gestreefd als belangrijkste informatiebron. De inwoners van Europa zijn inmiddels langer online dan dat zij kranten of tijdschriften lezen. De tijd achter de computer verdubbelde de afgelopen drie jaar tot wekelijks vier uur. Dit blijkt uit een studie van Jupiter Research onder 5.000 personen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië (via: NU.nl).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!