Heavy gamers geven meer geld uit dan casual gamers

Heavy gamers geven meer geld uit dan casual gamers
, Ubisoft
@CemYildiz

Volgens recent onderzoek verricht door Ziff Davis Media Game Group geven heavy gamers beduidend meer geld uit dan casual gamers. Een heavy gamer is iemand die jaarlijks meer dan 8 games koopt en wekelijks meer dan 10 uur games speelt. Enkele conclusies uit het onderzoek:

 • heavy gamers geven jaarlijks 1420 dollar uit aan kleding; ruim twee keer zoveel als casual gamers.
 • heavy gamers geven jaarlijks 232 dollar uit aan dvd’s; casual gamers kochten voor 128 dollar aan dvd’s.
 •  
 • vergelijkbare trends gelden voor de aanschaf van consumenten electronica, online muziek downloads, CD’s en sportschoenen.

Deze cijfers zijn te verklaren als we bedenken dat de gemiddelde leeftijd van een console gamer 27 jaar en die van een PC gamer 32 jaar bedraagt. Deze heavy gamers hebben niet alleen veel geld over voor hun passie games, maar zijn in het algemeen veel meer geïnteresseerd in entertainment, kleding en gadgets. Eerder kwam uit onderzoek al naar voren dat console gamers intensieve media gebruikers zijn. Als we weten dat de fanatieke console en PC gamers meer geld uitgeven en dat console gamers in het algemeen ook meer tijd besteden aan televisie, internet en dvd’s, dan is er wellicht een verband te leggen tussen de twee. De conclusie van het onderzoek is dat heavy gamers door de manier waarop zij geld uitgeven impact hebben op de algehele economie.

Bron: Media Life Magazine


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Ik heb het nu drie keer overgelezen, maar ik vind het onderscheid tussen console/pc en heavy/casual zeer eigenaardig in deze context. Als Heavy staat voor het aantal uren, heeft dat volgens mij niet veel van doen met het platform waar op gespeeld wordt. Ik ken heel veel heavy gamers die dat doen op de console (en 30+ zijn) maar ik ken er net zo veel die dat op de pc doen. Het is wel zo dat mensen op de pc vaak ook online spelen en dat heeft nog een wat verslavender aspect: je speelt soms vele uren achter elkaar zonder de tijd in de gaten te hebben. Zeker bij games als WOW etc. Maar consolegames als Zelda, GTA, etc, zijn ook echte tijdvreters. De gemiddelde leeftijd van gamers in het algemeen is inmiddels 32. Het lijkt me zinvoller om de oudere spelers tegen de jongere af te zetten. En in die zin is het dan weer logisch dat zij meer te besteden hebben.

  Een beetje een eigenaardig onderzoek vind ik dus...of zie ik nu iets over het hoofd?

  Edwin

  geplaatst op
 • @Edwin: zowel op consoles als op PC's heb je casual en heavy gamers, dus dit is sowieso onafhankelijk van het platform. Oudere spelers tegen jonge spelers afzetten, zal deze tweedelingen niet wegnemen. Er zijn zowel volwassen als jonge heavy gamers, net zoals er ook volwassen casual gamers zijn. Ik denk toch dat het zinvoller is om naar meerdere aspecten tegelijk te kijken, waarbij gedrag van de gamer zelf toch het belangrijkst is. In dit verband gaat het er juist ook om dat heavy gamers meer geld uitgeven aan entertainment/electronica/kleding producten en dit zijn voornamelijk mensen die dit geld ook hebben (volwassenen).

  geplaatst op
 • does that also mean heavy gamer makes more money? Or they are just big spender? Would be interesting to know if they are also big debters?

  geplaatst op
 • You will need a serious amount of money to be able to buy lots of games and the newest consoles/pc hardware. So I'm sure these gamers make some good money. There are no details about income in this research, but I vaguely remember other research which indicated that gamers do earn more money than average households.

  geplaatst op
 • SaM?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.