Sunweb neemt Jiba over

Sunweb neemt Jiba over
, Daisycon

Sunweb heeft concurrent Jiba overgenomen. De deal is het afgelopen weekend bezegeld. De twee labels blijven onder hun eigen naam vakanties verkopen. Met de overname komt de Sunweb Groep op een totale omzet van 240 miljoen euro.

‘We zijn al een jaar met diverse gegadigden in gesprek’, zegt Jiba-oprichter Rasker. ‘Jiba groeit als kool en we konden nog wel een paar jaar zelfstandig doorgaan. Maar samen met Sunweb kunnen we nu versneld een volgende professionele slag maken.’ Rasker wordt commercieel directeur van de Sunweb Groep. Hij vormt samen met Joost Romeijn (algemeen directeur) en Marcel Neomagus (financieel directeur) de nieuwe directie. De Sunweb Groep wil zowel in Nederland als op Europees niveau tot één van de belangrijkste aanbieders van georganiseerde vakanties gaan behoren. Rasker gaat zich bezighouden met marketing en inkoop. Jiba realiseert dit jaar op een omzet van 70 miljoen euro. Voor 2007 wordt een groei voorzien naar 90 á 100 miljoen euro. Over de hoogte van de overnamesom worden geen mededelingen gedaan. Volgens Rasker heeft Sunweb ‘een marktconforme prijs’ betaald. Eerder dit jaar nam Sunweb de merken Do It, X-Travel en TraXs over van Transalpino. Ook Husk Studentenreizen werd ingelijfd. Daarmee versterkte de Sunweb Groep zijn positie als marktleider in dit segment.


Geplaatst in

Delen

0
1


Er zijn 18 reacties op dit artikel

 • boeie. is dit nieuws?

  geplaatst op
 • Is dit nieuws? Boeiend! next!

  Veel succes!!

  geplaatst op
 • Het is in ieder geval actueel....

  En dan toch ook nieuws? Of het interessant nieuws is voor marketingfacts.nl is de hamvraag.

  Maar ik vindt het zeker leuk om te weten.

  En bas! Gefeliciteerd...lijkt mij dat je het goed hebt gedaan..met veel passie een bedrijf uit de grond gestampt en een mooie move voor de gehele Jiba organisatie!

  geplaatst op
 • Ik mis ook de relevantie op gebied van interactieve marketing. Of missen we iets Barry?

  geplaatst op
 • Ik wist het nog niet. Goed om te weten!

  geplaatst op
 • Ik vind het eerlijk gezegd interessant/fijn om dergelijke berichten ook op Marketingfacts te lezen. Hoewel Sunweb een reisorganisatie is kan je toch wel zeggen dat het een internetgeorienteerd bedrijf is en een naam die je online vaak tegenkomt..

  geplaatst op
 • Je hebt toch geen aandelen Sunweb Barry?

  Zoals hierboven al aangegeven is Sunweb een online speler en in die zin kan het interessant nieuws zijn voor marketingfacts. Persoonlijk zou ik ook liever wat meer inhoud zien in dit soort postings. Waarom is het een interessante overname? Wat betekent dit voor de markt? Wat betekent dit voor mij?

  geplaatst op
 • Interessante ontwikkeling in de reisbranche vind het wel fijn nieuws om dat hier te lezen op marketingfacts.
  Het lijkt erop dat veel grote online reisbureaus in handen komen van Sunweb.

  geplaatst op
 • Sjonge jonge, het gaat een keer niet om een nieuw speeltje van Google en iedereen begint te steigeren...beetje jammer.

  Reisorganisaties zijn toch juist een schoolvoorbeeld van de verschuiving van de traditionele 'winkel' naar online verkoop en dat branchebreed.

  geplaatst op
 • Het lijkt vandaag zowiezo wel bijltjesdag hier op Marketingfacts; er hangt vast iets in de lucht! ;-)

  geplaatst op
 • Dit is wat Hyped vorig jaar al schreef over de online reisbranche:

  (...) Sunweb, een volledig virtueel reisbureau, is voor ruim de helft overgenomen door AlpInvest Partners. Het bedrijf, dat onder meer ook eigenaar is van GoGo Tours, wil met AlpInvest de "reisbranche" in Nederland opschudden. Verdere overnames worden dan ook niet uitgesloten. AlpInvest koopt ruim 50 procent van Sunweb van oprichter J. Romeijn. Vorige week werd bekend dat BOOKINGS - ook een Nederlands bedrijf - wordt gekocht door Priceline, wat leidde tot nieuwe Nederlandse internetmiljonairs. Het ziet ernaar uit dat er verder consolidatie op komst is. Nu steeds meer mensen via internet hun reis boeken, worden internetreisbureaus steeds interessanter om overgenomen te worden. Sunweb is met 100 miljoen omzet een redelijk grote speler op internet. (...)

  geplaatst op
 • Het heeft wellicht niet direct heel veel te maken met 'interactieve marketing', het is alleen wel zo dat Sunweb en Jiba (voor zover ik weet) de grootste ONLINE reisbureaus van Nederland zijn. Gezien het feit dat Sunweb de laatste tijd al vele andere online partijen heeft overgenomen vond ik dit de moeite van het posten waard...

  geplaatst op
 • Het is zeker nieuws. Sunweb nestelt zich hiermee in de Top van de Nederlandse Touroperators en reisbureau's. Het model van Sunweb zit natuurlijk ook zeer goed in elkaar. Een 'lean en mean' organisatie, kennis van de online markt, grip op de eigen voorraad, lage kosten structuur en enorme volumes. Wie is de volgende in het overnamepad?

  Verder helemaal eens met Kasper Katje: de reisbranche is het schoolvoorbeeld van de verschuiving van traditioneel naar online verkoop. Nog voldoende kans voor goede reisbureau ondernemers hoor maar die moeten wel nog meer focussen op de waarde die ze nog kunnen toevoegen voor hun klanten, zie ook Hoeveel reisbureau's zijn er in 2011

  geplaatst op
 • Ik vind t ook wel nieuws. Ik zie het ontstaan van europese markten. Dit soort partijen hebben hun interactie met de klant op een andere wijze geregeld, een interactieve wijze, en kunnen hun expertise snel internationaal uitrollen.

  Stelling: 'alle marketing is straks interactieve marketing'. Dan vallen iets traditionelere marketing issues (prijsstelling, schapverdeling, verpakking) in toenemende mate óók onder interactieve marketing. Dan blijft marketingfacts gewoon marketingfacts heten. Maar dan wordt de scope wel heel breed en groeit het aantal berichten de pan uit. Wellicht is het dan aardig een branche verdeling te maken (als extra rubriek of als aparte RSS feed). En de vakantiebranche krijgt dan vast een aparte feed. Ik abonneer me!

  geplaatst op
 • Hallo,

  Al een aantal jaren werk ik als reisleiding voor deze reisorganisatie. Eerst voor Gogo tours en nu voor Sunweb. Ik ben zeker van mening dat het een marketinggerelateerde overname is. Sunweb heeft als reisorganisatie binnen de branche een trend gezet in adverteren op andere manier. Het sponsoren van tv programma's. Sunweb heeft ook weer een trend in voetballand gezet. OAd was een van de weinige sponsoren in het betaald voetbal. Nadat Sunweb begonnen is met het sponsoren van Vitesse. Zie je een stijgende lijn Jiba, Nec. Arke fly..etc.

  Sunweb was ook de eerste touroperator met e ticketing..en ga zo maar door..Twee vernieuwende bedrijven gaan bij elkaar.

  geplaatst op
 • Jiba is naar mijn mening erg goed in het online verkopen van reizen, en ik ben van mening dat een algemene reisorganisatie alleen kan overleven wanneer het op internet goed genoeg zijn reizen aanbiedt. De omzet van Jiba geeft hier een goed beeld over. Sunweb heeft goede zaken gedaan, en kan daarnaast ook de kennis die bij Jiba in huis is ook zelf gebruiken. Het mes snijd aan twee kanten...

  geplaatst op
 • Achteraf gezien is dit inderdaad een goede stap geweest van Sunweb! Als je naar de omzet kijkt is de aankoop van Jiba meer dan de moeite waard geweest.

  geplaatst op
 • Mooie die omzet van meer dan 240 miljoen euro voor de Sunweb groep, het zou dan ook niet moelijk moeten zijn om onze klacht serieus te beoordelen, deze vindt je op klacht .nl horror vakantie hotel Miracle Antalya Turkije Sunweb. Directeur Sunweb Nederland, help ons, Uw onder geschikten doen dat niet. Uw aandacht graag heer Directeur Rasker, ook andere directieleden van de Sundio Group mogen reageren en ons te hulp schieten. DANK U

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.