Google Reader vernieuwd

Google Reader vernieuwd
,

Bijna een jaar geleden heeft Google zijn online RSS-reader, Google Reader, gelanceerd. Er is toen veel kritiek geweest op de usability van de RSS-reader, want gebruikersvriendelijk was het absoluut niet. Nu heeft Google Reader een redesign gehad en zijn de reacties wel positief (ReadWriteWeb, Techcrunch). De nieuwe versie heeft een geheel nieuwe look-and-feel wat affiniteit heeft met Gmail, een mogelijkheid om items te delen met vrienden en een hoop nuttige functies die bij de vorige versie gewoonweg niet aanwezig waren. Mocht het redesign niet bevallen, dan kunnen gebruikers nog wel switchen naar het oude design. Mijns inziens is dat nu de enige overbodige functie van Google Reader.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ja, het ziet er veel beter uit.
  Ik begrijp nog steeds niet dat het niet meer geintegreerd is met Gmail.
  De reader widget voor google/ig is wel een slimme toevoeging, samen met een gmail widget en allerlei nieuws widgets heb je dan een mooi overzicht.
  Overigens heeft Bloglines ook een nieuwe layout gekregen (ik denk sinds vandaag, maar zeker weet ik dat niet). Het is niet helemaal omgegooid (hoefde ook niet), maar net wat meer 2.0, dat wel.

  geplaatst op
 • Bloglines heeft een wat meer web 2.0 uiterlijk gekregen inderdaad, met auto-refreshing enz. Maar extra features ben ik nog niet tegen gekomen.

  geplaatst op
 • Hadden ze wel ff ervoor mogen zorgen dat alle feeds die je in http://www.google.com/ig?hl=en had ook in de nieuwe zouden verschijnen. ?k kan het iig n?et vinden. Of kijk ik er zwaar overheen. Ben ik dus wel weer ff aan kwijt.

  geplaatst op
 • @Richard: die widget is niet nieuw, die was er ook al met de oude reader. Het uiterlijk van de reader lijkt al veel meer op dat van Gmail (of een mailbox) wat zou je meer geintegreerd willen zien? Ik hoef mijn mail en rss niet door elkaar te hebben en in je google/ig kan je alles integreren naar eigen smaak.

  @Mike: de link die je geeft is je startpagina. De feeds uit de oude reader zijn meegenomen, de feeds van je persoonlijke startpagina logischerwijs niet. Ik en velen hebben in een rss reader veel meer en andere feeds staan dan bijvoorbeeld op de startpagina.

  Ik moet zeggen dat ik Google Reader eerst weinig handig vond, maar nu ben ik veel eerder geneigd over te stappen van Bloglines naar Google Reader.

  geplaatst op
 • Wat ik juist heel handig vind is dat je alles van Google Reader op je persoonlijk google startpagina kan laten verschijnen. Erg overzichtelijk (nog meer dan Google Reader zelf) en je kan zeer snel de laatste nieuwtjes door nemen.

  Dit doe je door "Content" toe te voegen aan de startpagina, en dan kies je Google Reader uit.

  Ik gebruik google reader alleen nog om de subscriptions te doen.

  geplaatst op
 • Er is ook een keerzijde aan dit verhaal:
  Google weet via de searchengine niet alleen wat er wordt gezocht, maar weet via Google Adsence ook de advertentie inkomsten. Via Google Analytics weet Google hoe lang men op een website blijft en waar hij het meetste zit. Via Gmail leest Google onze mail en via de translater en spelling check weet google waar we met onze muis navigeren. Nu via de RSS feeder weet Google exact wat ons het meest intereseerd en wat wij lezen.

  Stuk voor stuk zijn het mooie producten, maar ook een beetje eng.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.