• Mobile
  wordt gesponsord door

XS4ALL en PCzapper presenteren plannen voor internettelevisie

XS4ALL en PCzapper presenteren plannen voor internettelevisie
, Upstream
@marcoderksen

XS4ALL en PCzapper presenteren plannen voor internettelevisieIk heb zelden meegemaakt dat de introductie van een nieuwe dienst me zo vaak is medegedeeld als die van PCzapper.tv. Het begon een tijd geleden met een email van een PR-bureau dat me uitnodigde voor de persconferentie. En vanaf die tijd is de stroom aan emails niet meer opgehouden tot vandaag Vincent Evers me zelfs persoonlijk belde over PCzapper. Kijk, als de CEO van PCzapper de moeite neemt om mij te bellen, wie ben ik dan om er geen aandacht te besteden?

PCzapper, voorheen bekend onder de naam Palmbutler, is een oplossing om de tv te verbinden met de pc. In feite gaat het om een soort afstandsbediening voor de computer waarbij beeld en geluid worden doorgestuurd naar de televisie. Vanmiddag presenteren XS4ALL en PCzapper hun gezamenlijke plannen voor de toekomst van internettelevisie.

De persconferentie van PCzapper is op dit moment ook online te volgen via livestream.xs4all.nl. Tijdens de persconferentie worden ook de resultaten van een onderzoek naar internettelevisie gepresenteerd. De belangrijkste conclusies uit dit onderzoek:

 • 75% kijkt naar video, 25% zet er zelf video's op Internet.
 • Het meeste kijken mensen naar grappige filmpjes van anderen gevolgd door Nieuws en Uitzending gemist.
 • 91% van de content is gratis maar 9% is al betaald.
 • De huiskamer is voor 56% van de gebruikers de beste plaats om muziek en film te ervaren.
 • De PC-TV connectie is iets wat veel consumenten willen.
 • PCzapper gebruikers kijken langer en geven aan om het meer te gaan gebruiken
Bron:
http://www.pczapper.nl/pub/PCzapperXS4ALL.ppt


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 16 reacties op dit artikel

 • Op zich leuk voor PCZapper dat ze hiermee hun software op meer pc's krijgen maar persoonlijk verwacht ik dat het hele IPTV verhaal pas een échte stormvlucht zal nemen als IPTV ook daadwerkelijk op TV kan worden beleefd zonder ingewikkelde kabelconstructies van de pc naar de tv.

  Wat dat betreft gok ik eerder op de komst van diensten als Peer2Peer OpenDevice waarbij je feitelijk een PCZapper achtige applicatie direct op je TV krijgt. Dus wél het volledige aanbod zoals PCZapper dit bv kan bieden en niet de beperking die IPTV diensten zoals die van Tele2 nu nog hebben op het gebied van het zenderaanbod...

  Zoals hierboven staat aangegeven willen best veel mensen de PC-TV connectie alleen kan ik me voorstellen dat het feit dat dit wired is een obstakel voor veel zal zijn.

  Iemand bekend of er al eeen wireLESS oplossing is voor "PC-TV"?

  geplaatst op
 • JoeFox: Apple heeft deze maand iTV (werknaam) aangekondigd; een draadloze verbinding tussen PC(/Mac) en TV. Is helaas verder nog weinig over bekend, behalve dan dat het in 2007 beschikbaar zal worden.

  geplaatst op
 • Ik krijg net persbericht van Multiscope binnen dat in samenwerking met PCzapper een onderzoek heeft uitgevoerd naar de stand van zaken binnen online video en audio. Driekwart van de ruim 5.000 ondervraagden consumeert online video en audio via de PC. Het meest populair zijn humoristische filmpjes die andere gebruikers maken. Een ruime meerderheid zou daarnaast graag haar favoriete websites op de TV willen gebruiken.

  Huiskamer steeds vaker multimedia theater
  Ruim driekwart (76%) kijkt en luistert wel eens naar filmpjes en muziek op de PC via internet. Slechts 3% van de gebruikers is niet op de hoogte van de mogelijkheden. De huiskamer neemt een centrale rol in bij de consumptie van online video (46%). De werkkamer (38%) en slaapkamer (9%) volgen op enige afstand. Gevraagd naar hun feitelijke voorkeur geeft zelfs 56% de huiskamer als favoriete plaats op, waarbij de aandelen van de werkkamer (31%) en slaapkamer (7%) lager uitvallen.

  Live streams (58%) zijn iets populairder dan downloads (42%). Opvallend is dat men gemiddeld 35% van de content nooit afspeelt na het downloaden. Een minderheid (16%) geeft zelfs te kennen minder dan 10% af te spelen.

  De gebruiker als producent
  De voorkeur van de geïnteresseerden gaat met 61% duidelijk uit naar humoristische fimpjes van andere internetgebruikers. Nieuws (54%) en TV programma's (46%) completeren de top 3. Bijna een kwart (24%) heeft zelf wel eens filmpjes of foto's op internet geplaatst. Een vijfde (20%) geeft aan hiervoor onvoldoende kennis te hebben, waarvan meer dan de helft (55%) dit wel wil gaan doen als zij de juiste hulpmiddelen hiervoor hebben.

  Kansen voor Internet TV
  De ondervraagden zijn duidelijk geïnteresseerd in een koppeling tussen internet en televisie. Zo zou 57% hun favoriete websites graag via de televisie willen raadplegen. Ook het lezen/sturen van e-mail (43%), webgames (37%), internetbankieren (28%) en shoppen bij webwinkels (25%) zijn web toepassingen die een substantieel deel van de ondervraagden graag via de televisie wil gebruiken.

  Daarnaast geeft 31% aan de filmpjes die men nu nog via de PC bekijkt, ook via de televisie te willen kunnen bekijken. Op dit moment raadpleegt de overgrote meerderheid de filmpjes nog op een desktop PC (84%) gevolgd door een laptop (28%), televisie (9%) en mobiele telefoon (2%).

  Toekomst online content
  In de toekomst zal de groei van online content vooral komen uit een stijgend tijdsaandeel. Op dit moment besteedt men ongeveer 17% van de tijd die men achter een PC doorbrengt, aan het kijken en luisteren naar filmpjes en muziek. Meer dan eenderde van de ondervraagden (35%) zegt dat dit tijdsaandeel in het komende jaar zal stijgen. Het aantal gebruikers van online video en audio (nu 76%) zal minder stijgen, aangezien 21% van de ondervraagden zegt geen interesse te hebben. Betalen voor online audio en video is nu nog geen gemeengoed. In 8% van de kijk- of luisterminuten betreft het content waarvoor men heeft betaald.

  geplaatst op
 • Verschillende motieven, verschillende consumptiemodellen. PC zapper wordt vermorzeld door het aanstaande succes van IPTV en de nabije hybride herpositionering door leveranciers van settopboxen. Kabel/IPTV, IPtV/DVBT, sateliet/X etc....

  geplaatst op
 • @ JoeFox Amino

  geplaatst op
 • Ik heb mijn eerste ervaringen met de software beschreven op Frank-ly. Al met alk veelbelovend, wel wat technische mankementjes...maar een stap in de goede richting!

  geplaatst op
 • Frank, jij bent niet representatief voor een gemiddelde gebruiker. De goede richting is in dit universum niet goed genoeg. Het gaat om het verkrijgen van een aanmerkelijk volume en verandering van consumptie gedrag.

  geplaatst op
 • @Albert: Ik denk dat de samenwerking met xs4all niet geheel toevallig is. Vaak toch de voorlopers, sneezers, kerngroep, juiste scene, als het om nieuwe technologie gaat. Ik kan me voorstellen dat er wordt gezocht naar een ambassadeurs groep die de weg effenen voor het grote publiek.
  Aanmerkelijk volume, wat is dat in deze wereld van Lange Staarten? Verandering van consumptiegedrag? We zijn al gewend te zappen en online video's te kijken. Dat komt nu samen. Of bedoel jij er iets anders mee?
  Je hebt gelijk dat ik wellicht niet representatief ben, maar als je de technische mankementen ziet, dan zul je ook begrijpen dat je niet representatief hoeft te zijn om dergelijke foutmeldingen op hun waarde te schatten...

  geplaatst op
 • Heb toevallig vandaag mijn abonnement op XS4ALL opgezegd omdat ik al jaren een dubbel-abonnement had (Chello en XS4ALL). Beetje onzin, maar dit stamt nog uit de tijd dat ik altijd een reservetoegang wilde hebben voor het geval er eentje uitlag (ja ik weet het). Heb de PCzapper dan ook niet getest en kan er geen oordeel over geven anders dan dat ik gebruikersvriendelijkheid wel een belangrijk issue vind als succesfactor voor nieuwe introducties. Zijn er al meer mensen die de PCzapper hebben getest?

  geplaatst op
 • Frank vooral het verschil tussen TV kijken lean back broadcast, naar active consumption. Dat is gedrag. PC zapper overleefd dit veranderings proces niet. Ik geloof in lange staarten maar niet in een broadcastomgeving. Convergentie gaat niet om techniek maar om inhoud.

  geplaatst op
 • Hmm, lijkt dit niet enorm op Apple's Front Row. Daar heb je inmiddels ook live feeds met google video en You Tube + als je andere content die van je PC naar je TV wordt gestreamd. En met de komst van de iTV binnenkort. NIet dat ik zeg dat PC Zapper hier een kopie van is ;-), maar qua interface is het coneptueel hetzelfde.

  geplaatst op
 • Albert

  ' Verschillende motieven, verschillende consumptiemodellen. PC zapper wordt vermorzeld door het aanstaande succes van IPTV en de nabije hybride herpositionering door leveranciers van settopboxen. Kabel/IPTV, IPtV/DVBT, sateliet/X etc.... '

  Ik zie zo'n statemenet dit als een stevige aanmoeding :-) Steve Jobs gaat ook de verbinding maken tussen de PC en de TV. Hij zei íedereen die het geprobeerd heeft is mislukt'.

  Wij hebben nu 65k gebruikers, groeit als kool. Ik denk dat we op dit ogenblik het aardig doen. Onze uitdaging is de gebruikers te blijven helpen met slim en handig lean back kijken naar de video streams. In MS mediacenter, op websites, in setup boxen. De volgende versie van pczapper is geen programma maar een slimme website (die net zo snel maar veel slimmer is) Wij hebben nu veel gebruikers en veel content en de interactie daartussen moet leiden tot een individuele EPG die gebasseerd is op de individuele en collectieve interactie. Boeiend hoor.

  Ik weet dat video kijktijd nu klein is maar snel groeit en ik wil meespelen. Pczapper gebruikers kijken nu naar 1.5 miljoen filmpjes per maand en da's een stuk meer dan avarage. Op http://www.pczapper.nl/pub/PCzapperXS4ALL.ppt staan wat aardige grafiekjes.

  geplaatst op
 • Kreeg gisteren van Vincent Everts een email over pczapper.tv, een nieuwe service van pczapper:

  (...) Wij hebben vandaag op http://www.pczapper.tv de beta versie van onze video portal webpagina live gezet. Hiermee kun je direct snel toegang krijgen tot meer dan 100.000 video's over alle video portals heen. Het varieert van gemiste uitzendingen van commerciëlen en publieken, de beste video's van Google Video en YouTube, live sportkanalen, alles over nieuws, humor tv, user generated content etc. Dit alles zo goed gestructureerd dat je met 1 druk op de knop lekker alles makkelijk voor je hebt. Wij hebben nu 100.000 gebruikers van onze download client, die je PC in een internet TV omtovert, maar dit zal een stuk toegangelijk zijn voor de miljoenen mensen die regelmatig met hun PC internet TV kijken. Je kunt ook gemakkelijk in onze database zoeken naar je ideale filmpje. Wij maken een gratis publieke site en aangepaste versies voor bedrijven die een eigen aangepast video portal willen hebben. (...)

  Te laat voor Sinterklaas, maar zeker de moeite waard om te bekijken! Duik er zelf dit weekend ook nog in!

  geplaatst op
 • Vincent (Marco) de verbinding maken tussen pc en tv is niet aan de orde. De verbindingmaken tussen content aanbod en gebruikersmotief... ik zie 'm nog steeds niet.

  geplaatst op
 • Gewoon even pczapper.tv bekijken Albert; zoek eens op wat willekeurige onderwerpen die je aanspreken en ga eens kijken. Gewoon leuk (en handig)!

  geplaatst op
 • Marco, lleuk is goed maar daar win je de digitale oorlog op termijn niet mee. Als dit soort diensten de huiskamer bereiken dan is het klaar met pczapper maar ook met mediamall en nog een hele hoop andere aardige initiatieven die connectiviteit met de consument ontberen. Ik ben geen zeikerd maar een marketeer die vooral vanuit de consument kijkt. Nano industrie is interresant (long tai etc.) maar wanneer het gaat om televisiebeleving heeft ook Vincent een way to go...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.