MTV maakt eigen Second Life met Laguna Beach

MTV maakt eigen Second Life met Laguna Beach

MTV ontwikkelt een eigen virtuele wereld door de serie ‘laguna beach’ te vertalen in een virtuele wereld: virtual laguna beach. Daar is, net als het veelbesproken Second Life, ‘alles’ weer mogelijk wat je in de fysieke wereld ook doet: naar de bioscoop gaan, winkelen, daten, door stad slenteren of natuur bewonderen. De landkaart ziet eruit als een Google Map. En ook de eigen currency, de MTV$, ontbreekt niet. Wat dat betreft heeft MTV er alles aan gedaan zoveel mogelijk aan te sluiten bij de mediabeleving van haar doelgroep. Meer informatie vind je op MIT maar het fimpje zegt eigenlijk al alles van wat deze virtuele wereld inhoudt.

MTV heeft door haar enorme bereik in vele landen een enorme kans dit tot een groot succes uit te bouwen. Ben dus erg benieuwd hoe het verder loopt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Zeker een mooi initiatief ja. Benieuwd naar de eerste uitzendingen vanuit deze virtuele wereld. Mooie 'gratis' content;-)

    De virtuele wereld is overigens gemaakt door Makena, de partij die ook There.com gemaakt heeft, een (niet succesvolle) virtuele wereld waarin alles draaide om echte merken in een virtuele omgeving. Benieuwd hoe MTV dit in gaat zetten als medium voor adverteerders en de vrijheden die adverteerders daarbij krijgen in verhouding tot bijvoorbeeld Second Life.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.