De complete web 2.0 directory

De complete web 2.0 directory
, Upstream
@marcoderksen

De complete web 2.0 directory

Iemand enig idee hoeveel web 2.0-applicaties er inmiddels zijn? Bob Stumpel houdt al een tijdje deze ontwikkelingen bij op Everything 2.0. Zeker ook de moeite waard zijn Chris Mayaud’s All Things 2.0 en Seth Godin’s Web 2.0 Traffic Watch List. Vandaag werd ik gewezen op Eyal Shahar ‘s Go2Web2.0 dat hij zelf ‘the complete web 2.0 directory’ noemt (via: Sander).


DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Zul je net zien dat ik tijdens het doornemen van de RSS-feeds nog een paar aanvullende tips vind. Jurgen van Kralingen van Rhinofly bverwijst naar Read/WriteWeb dat al een tijdje bezig is met het in kaart brengen van internationale webmarkten. Zo hebben ze al eerder een lijst met populaire applicaties gepubliceerd voor landen als Duitsland, Nederland, Polen, Korea, United Kingdom, Rusland, Spanje, China, Turkije, Italie, Brazilie, Frankrijk en recentelijk Japan. Leuk om eens de ontwikkelingen per land te bekijken!

  geplaatst op
 • Nog meer interessante 2.0-artikelen. Na Frank Janssen's Banking 2.0 is ook het interview met Andrew McAfee (Harvard Business School) and J.P. Rangaswami (investeringsbank Dresdner Kleinwort) in Optimize meer dan de moeite waard. Beide zijn evangelisten op het gebied van het gebruik van web 2.0 technieken binnen bedrijven waarbij ze zich voornamelijk richten op gedemocratiseerde communicatie met behulp van oa. wiki’s, blogs en tagging (via: Rutger van Waveren).

  geplaatst op
 • Wat dacht je van dit overzicht? http://categoriz.com/

  geplaatst op
 • Ook een tip: [url=http://www.econsultant.com[/url]

  geplaatst op
 • Ik heb ook al een tijdje een lijstje met Nederlandse initiatieven in de maak, check het hier.

  geplaatst op
 • Fijn zo'n overzicht, helpt de Nederlander de winter door :)

  geplaatst op
 • Aangezien ik een hekel heb aan lijstjes waarbij ik zelf nog op ontdekkingsreis moet om uit te vinden waar het nu precies om gaat vind ik Mashable een erg prettige site om bij te houden. Altijd een duidelijke omschrijving en af een toe een uitgesproken mening.

  geplaatst op
 • Vanwege dat "zeker óók" even voor de goede orde: zowel Mayaud's als Godin's lists zijn - met mijn goedvinden - gebaseerd op een ouwe versie van mijn EVERYTHING 2.0-blog.

  geplaatst op
 • Ah, moet eerlijk zeggen dat ik de lijsten niet met elkaar heb vergeleken (excuses).

  Kwam vandaag trouwens een aardig artikel tegen in Red herring over Church 2.0. Flinke lijst van toepassingen waarbij MyChurch alvast de beste naam heeft.

  geplaatst op
 • Also, see Dexly.com for the list of Web2.0 services and products.

  geplaatst op
 • Frank heeft een handig overzicht van vergelijkingssites voor Web 2.0 tools online gezet.

  geplaatst op
 • Het Nederlands/Belgische oondi - een soort Wikipedia die schriijvers betaalt voor hun werk staat er ook tussen, maar het is bijna omogelijk een site terug te vinden in zo'n grote onoverzichtelijke directory. De zware javascript doet mijn PC zelfs bijna crashen...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.