• Mobile
  wordt gesponsord door

Mobiele telefoon is het centrum van de tienerwereld

Mobiele telefoon is het centrum van de tienerwereld
, Presenter
@hugolouter

Mobiele telefoon is het centrum van de tienerwereldDe helft van de tienjarigen in Groot-Brittannië heeft een mobiele telefoon, maar als de jongeren twaalf jaar zijn, is het percentage gestegen tot 91 procent. De leeftijd tussen tien en twaalf jaar is precies ook de leeftijd waarover ouders sterk verdeeld zijn. Heeft een elfjarige een mobiele telefoon nodig? Een derde van de Britse ouders denkt van wel, 54 procent meent dat de zegen van de bereikbaarheid nog even uitgesteld moet worden.

Deze onderzoeksresultaten zijn te lezen in The Mobile Life Youth Report 2006 (pdf), dat werd opgesteld door YouGov in opdracht van The Carphone Warehouse (in Nederland The Phone House) en had als doel bekijken hoe mobiele telefoons ons leven beïnvloeden. Aan het onderzoek namen meer dan 1.250 jongeren tussen 11 en 17 jaar deel.

Enkele andere belangrijke conclusies:

 • Jongeren gebruiken telefoons liever voor SMS dan voor gesprekken. De onderzochte groep krijgt en verstuurt gemiddeld 9,6 SMS’jes per dag.
 • Hoe belangrijk het mobieltje is voor de jongeren, blijkt wel uit de uitspraak ‘als ik een dag lang niet gebeld word, voel ik me ongewenst’ wordt onderschreven door 42 procent van de vijftien- tot zeventienjarigen.
 • De vereenvoudiging van de communicatie heeft ervoor gezorgd dat jongeren voortdurend in contact kunnen blijven met hun vrienden. De stelling dat de telefoon het sociale leven bevordert, wordt dan ook door 78 procent van de jongeren onderschreven.
 • De telefoon is qua vertrouwelijkheid bijna te vergelijken met een dagboek: hij wordt door een derde van de jongeren gebruikt om te praten of SMS’en buiten medeweten van de ouders. Vooral de oudste groep (15-17 jarigen) laat zijn of haar tekstberichten en afbeeldingen zeker niet aan de ouders zien.
Via:
http://www.infeite.nl/


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Ik zou zo weer van dat ding afwillen, vind het maar niets. Vooral omdat je als je altijd bereikbaar bent ook steeds meer verwachting schept. Als je dan een keer niet bereikbaar bent/wilt zijn ben is dat meteen vreemd.

  geplaatst op
 • @Luc: Wat weerhoud je ervan om hem dan weg te doen?

  geplaatst op
 • Het lijkt er op dat er een vervolgonderzoek is gedaan:
  http://www.mobilelife2007.co.uk/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.