VAC: Gastdocenten interactieve marketing & cross media gezocht!

20 september 2006, 04:48

Gastdocenten interactieve marketing & cross media gezocht!Zoals jullie al eerder hier op Marketingfacts hebben kunnen lezen gaat Generation Next binnenkort van start. Een initiatief om het kennis niveau op het gebied van interactieve marketing en cross media bij studenten en young professionals te vergroten. Generation Next is voortgekomen uit de omroep van Marco voor gratis gastcolleges interactieve marketing, die hij een half jaar geleden hier op Marketingfacts deed. Naar aanleiding van de diverse artikelen op o.a. Marketingfacts, Adfoblog, Emerce en in de Adformatie en Reclameweek hebben wij enorm veel positieve reacties gehad vanuit allerlei kanten.

Inmiddels beginnen de aanvragen voor gastcolleges van de hogescholen en universiteiten ook binnen te stromen. Kennelijk hebben we dus toch iets losgemaakt. Inmiddels hebben zich ook al een aantal mensen bij ons gemeld die geïnteresseerd zijn om gastcolleges te geven. Om aan de huidige en toekomstige aanvragen te voldoen zijn wij op dit moment dus nog hard op zoek naar andere interactieve marketing en cross media professionals die zich graag als gastdocent willen inzetten.

Op dit moment vinden er al op kleine schaal gastcolleges plaats maar dat zijn vaak 1-op-1 relaties tussen de gastspreker en een bepaalde HBO of WO instelling. Graag willen wij daarom ook op korte termijn een start gaan maken met het op structurele basis organiseren van de gastcolleges. Het matchen van vraag en aanbod. Later dit jaar ook digitaal, maar op dit moment doen we het matchen nog even “old fashion” met de hand. De onderwerpen voor de gastcolleges zijn breed uiteenlopend: van crossmedia tot in-game advertising, van zoekmachinemarketing tot digitale televisie en van social networking tot viral marketing. Alle kennis is welkom. Als gastdocent heb je aantoonbare ervaring en affiniteit met interactieve marketing en cross media en ben je bereid om enkele keren per jaar een gastcollege over jou expertisegebied te verzorgen aan een HBO en/of universiteit. Je vindt het leuk om je kennis over te dragen aan studenten en je kan op een boeiende en enthousiaste wijze je verhaal. Voor gastdocenten is dit natuurlijk een mooie kans om in contact te komen met de opleidingen op hun vakgebied en om de discussie aan te gaan met enthousiaste en veelbelovende studenten.

Hoe gaat het in zijn werk

Als hogescholen en universiteiten een aanvraag voor een gastcollege bij ons indienen zullen wij deze rondsturen onder onze gastdocenten. Als er een reactie op de aanvraag komt dan brengen wij het contact tussen de gastdocent en de opleiding tot stand. Wij geven de lijst met gegevens van de gastdocenten niet uit handen, mensen hoeven dus niet bang te zijn dat ze telkens door de hogescholen en universiteiten zelf benadert worden Daarna is het aan de universiteit/hogeschool en de gastdocent om de precieze inhoud en tijd/locatie voor het gastcollege af te spreken.

Vergoeding

Naar aanleiding van Marco zijn scherpe opmerking hieronder nog wat aanvullende informatie over de vergoeding voor het geven van de gastcolleges. Wij hebben gemerkt dat bijna iedere hogeschool en/of universiteit hier anders mee omgaat. Wel willen wij af van de traditionele “fles wijn”. Wij streven ernaar dat de onkosten in ieder geval altijd vergoed worden. Daarnaast zijn wij nu hard bezig met de details voor een vergoedingensysteem dat universeel toepasbaar is. Daarnaast kan, zoals Marco ook al aangeeft, de vergoeding ook plaatsvinden in de vorm van kennis door middel van een onderzoek, stage of afstudeerscriptie van studenten van de betreffende opleiding. Bij alle verzoeken voor gastcolleges die ingediend worden zullen wij ook gelijk de betreffende vergoeding hiervoor vermelden.

Interesse

Hebben we je interesse gewekt en wil je jezelf graag opgeven als gastdocent? Stuur dan even een kort mailtje met je gegevens naar {encode=”opleidingen@generation-next.nl” title=”opleidingen@generation-next.nl”} en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! Docenten van opleidingen die geinteresseerd zijn om een gastdocent te ontvangen kunnen natuurlijk ook een mailtje sturen.

Marcel van der Heijden
Interactief Strateeg bij Stormkracht 9

Marcel studeerd bedrijfskunde/ marketing management aan de RSM Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daarvoor volgde hij de bachelor studie marketing management aan de Hogeschool Inholland. Tijdens zijn stage bij KPMG Accountants raakte hij betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe site en online identiteit en was zijn liefde voor online marketing geboren. Naast zijn studie is hij initiatiefnemer en voorzitter van Generation Next en werkt hij als freelance interactief marketeer voor diverse MKB bedrijven. Zijn interesses liggen op het snijvlak tussen marketing en technologie.

Categorie

11 Reacties

  media

  Marcel, wellicht goed om ook te informeren naar de onkostenvergoeding die hieraan is gekoppeld? Ik heb al eens eerder aangegeven dat ik de gastcolleges wel gratis wil doen maar dan wel in ruil voor een studentscriptie of -onderzoek.


  20 september 2006 om 05:29
  Peter Luit

  Ja, onder die ‘voorwaarden’ wil ik ook zeker meedoen, uiteraard afhankelijk van onderwerpen, doelgroep etc.


  20 september 2006 om 07:21
  Steven Pieneman

  Al regelmatig gastcolleges gegeven en 2 jaar lang docent nieuwe media geweest aan Inholland Hogeschool, dus mocht je hulp nodig hebben dan houd ik mij aanbevolen!


  20 september 2006 om 09:36
  Marcel van der Heijden

  @ Marco en Peter: Wij hebben gemerkt dat bijna iedere hogeschool en/of universiteit hier anders mee omgaat. Wel willen wij af van de traditionele “fles wijn”. Wij streven ernaar dat de onkosten in ieder geval altijd vergoed worden. Daarnaast zijn wij nu hard bezig met de details voor een vergoedingensysteem dat universeel toepasbaar is. Daarnaast kan, zoals Marco ook al aangeeft, de vergoeding ook plaatsvinden in de vorm van kennis door middel van een onderzoek, stage of afstudeerscriptie van studenten van de betreffende opleiding. Bij alle verzoeken voor gastcolleges die ingediend worden zullen wij ook gelijk de betreffende vergoeding hiervoor vermelden.

  @ Steven: ik zou zeggen stuur een mailtje!

  @ Gerben: Belgie is nog niet echt ons doelgebied 🙂


  20 september 2006 om 10:21
  Dennis Kramer

  He Marco! Stiekem een foto van mij gebruike….. mmmmm…. en daar zeker geen portretrecht voor betalen he!? Hahaha…..


  20 september 2006 om 12:10
  Dennis Kramer

  Sorry ik bedoelde natuurlijk Marcel…..


  20 september 2006 om 12:11
  Marcel van der Heijden

  @ Dennis: ik bel je nog wel over dat portretrecht 😉

  Je bent in ieder geval een goed voorbeeld van iemand binnen de sector die hier zelf al pro actief mee bezig is geweest.


  20 september 2006 om 16:22
  michel van velde

  Hoi Marcel,

  Ik ben zeker geinteresseerd om gastcolleges te geven. Ik heb meegewerkt aan de ontwikkeling van Vodafone Live! (destijds van Vizzavi, nu Vodafone content services) en heb daarna in Hilversum gewerkt als hoofd marketing en commercie bij een tv productiemaatschappij. Heb nu mijn eigen interactive bureau en wil graag feeling houden met de markt middels het geven van gastcolleges en het overbrengen van praktijkvoorbeelden.

  Ik hoor graag van je!

  Michel van Velde

  One Shoe interactive media

  http://www.oneshoe.nl


  20 september 2006 om 17:44
  Dennis Kramer

  @ Marcel: ah joh daar komen we wel uit 😉

  Die foto is al weer van een paar jaar geleden. Toen stond ik in Zwitserse bergen voor een internationaal gezelschap van studenten een presentatie te houden over Feestje.nl van Heineken en het hoe en waarom achter het concept…..


  20 september 2006 om 17:51
  Marcel

  @Serge: we voegen je toe aan de lijtst!


  24 september 2006 om 09:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!