Mooie graffiti

14 september 2006, 09:27

Ik heb echt een vréselijke hekel aan vandalistische stadsvervuiling zoals wildplakkerij en graffiti. Maar deze artiest maakt ‘t wel erg mooi. Letterlijk. (Wellicht een leuk idee voor ‘gesponsorde stadsverschoning’ door Cillit Bang? 😉

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

16 Reacties

  joep

  graffiti is met dubbel ‘f’ en enkel ’t’

  dat je het maar even weet


  14 september 2006 om 09:54
  jeroenmirck

  Ik sluit met bij Antje aan: goede grafitti-spuiters worden vaak ingehuurd om te vermijden dat ‘slechte’ spuiters een effen gevel komen bekladden. Ik zag dit weekend nog een spuiter overdag aan het werk in een dukke winkelstraat. In opdracht, dat kon niet anders.


  14 september 2006 om 10:11
  Harry

  en graffity spreek je niet uit als gravity (Grèvitti) dat betkent namelijk zwaartekracht. Deze muurkunst heet dus grefíetie. Bijna iedereen in Nederland zegt dat fout


  14 september 2006 om 10:26
  joep

  en jij schrijft het fout Harry.

  het is GRAFFITI

  dus.


  14 september 2006 om 11:52
  Kasper Katje

  Carl, wat is het verschil tussen deze graffiti en dat wat jij beschouwt als vandalistische stadsvervuiling? Over smaak valt te twisten maar over het algemeen vernielt de graffiti artist niets met zijn kunstwerk, hij verandert alleen het aangezicht. (volgens mij richt je eerder schade aan met dat boenen)


  14 september 2006 om 11:58
  mangold

  @joep: Ik heb ’t drect even verbeterd 😉

  @ant, Jeroen & 2BFrank: Alles wat met toestemming van de eigenaar van de ondergrond wordt gespoten of geplakt is inderdaad geen vandalisme. Alle andere uitingen, hoe mooi, commercieel of kunstzinnig dan ook, zijn echter wél puur vandalistisch.

  De grap van deze meneer is dat ie helemaal niets zonder toestemming spuit of plakt, hij maakt slechts stukjes van anderman’s eigendommen schoon. En daar kan iemand toch onmogelijk bezwaar tegen aantekenen 😉


  14 september 2006 om 11:59
  mangold

  @Kasper: “over het algemeen vernielt de graffiti artist niets met zijn kunstwerk, hij verandert alleen het aangezicht” -> Waar staat je auto? Dan verander ik direct even – met een spuitbusje spotgoedkope Kwantum verf – het aangezicht ervan…


  14 september 2006 om 12:05
  maurits

  hmmm, die opmerking was al gemaakt… 😉


  14 september 2006 om 12:19
  Kasper Katje

  Carl , ik ben bang dat het resultaat wat zal tegenvallen dus doe maar niet. 😛

  En met die schoenenborstel van je voorbeeld lijkt me ook niet fijn over de motorkap dus ik snap nog steeds het verschil niet. Of is een commerciële uiting geen omgevingsvervuiling omdat het ineens reclame is en geen kunstvorm meer?

  Het ging mij overigens even over de term vandalisme en snap jouw insteek ook wel maar graffiti wordt over het algemeen door de maker beleefd als kunst en niet met vernielzucht als motief (al ervaren de eigenaar en sommige voorbijgangers dat begrijpelijkerwijs niet zo).


  14 september 2006 om 12:27
  mangold

  @Kasper: Ergens in ’t midden van de internethype zag ik eens een vuil wit bestelbusje, waarop met een schone vinger ‘www.wasstraat.nl’ was geschreven. Weer ‘ns wat anders dan ‘ik ben vies’ of ‘geslachtsdeel’, en niet met een schoenenborstel gedaan.


  14 september 2006 om 13:48
  Luc Franken

  Wel riskant, de andere graffiti artiesten zullen hier vast niet blij mee zijn 😉


  14 september 2006 om 15:27
  Kasper Katje

  een vuil wit bestelbusje, waarop met een schone vinger ‘www.wasstraat.nl’ was geschreven

  Dat is idd origineel, grappig en niet schadelijk maar tevens ook geen graffiti.

  Ik vraag me echter nog steeds af waarom je het voorbeeld mooi vindt, puur qua smaak of slechts door de vorm?


  14 september 2006 om 16:44
  mangold

  @Kasper: Ik ben vlak bij België geboren en opgegroeid, en daar zijn ‘schoon’ en ‘mooi’ tamelijk uitwisselbare adjectieven. (Als je ongeveer net zo oud bent als ik, ken je wellicht Ivan Heylen’s nummer ‘Hey, schoon wijveke, ge weet dak a geire zie…’ nog wel ;-).


  14 september 2006 om 19:17
  Kasper Katje

  Aaaah, dat verklaart idd een hoop. Het nummer ken ik idd ook 😉


  14 september 2006 om 19:28
  Tonia

  Wie kan mij tips geven over een ERVAREN GRAFFITI tekenaar ???

  Ik ben er nar op zoek voor mijn zoontje,die zijn slaap kamer HEEL APPRT wil hebben.

  Ik hoop op positieve reacties.


  22 september 2006 om 04:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!