• Mobile
  wordt gesponsord door

Politie verstuurde sms-bombardement naar 29.000 mobiele telefoons

Politie verstuurde sms-bombardement naar 29.000 mobiele telefoons
, Upstream
@marcoderksen
De politie Haaglanden stuurde gisteren een sms-bericht naar 29.000 mobiele telefoons die ruim een jaar geleden op of in de buurt van het treintraject Enschede-Den Haag zijn geweest. Op die manier hoopt de politie informatie in te winnen over de gewelddadige dood van een 22-jarige vrouw uit Rijswijk. Zij is op 11 juli 2005 in Enschede op de trein naar Den Haag gestapt en elf dagen later dood gevonden in Rijswijk. Het sms-bericht luidde als volgt:
U bent mogelijk getuige in een moordzaak die op 11 juli 2005 plaatsvond, en hebt zich misschien nog niet gemeld. Kijk daarom op www.politie.nl/haaglanden
Maar op de website was het eerste uur na het versturen van het bericht nog geen informatie over het misdrijf te vinden. Veel ontvangers van het bericht waren dan ook verrast en hebben contact opgenomen met de Twentse politie. De politie heeft overigens eerder in deze zaak een sms-bom verstuurd. In juli van dit jaar werd sms verstuurd aan 1.500 mensen die vlakbij de vindplaats van het lichaam waren geweest (bron: NRC).

Hoeveel mensen zouden zich realiseren dat bij het gebruik van een mobiele telefoon precies is te achterhalen waar je op dat moment bent?


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Hetzelfde gaat op voor andere technologie die we dagelijks gebruiken zonder erbij stil te staan: bijvoorbeeld aan de hand van je betaalkaart: elke keer je 'm gebruikt laat je ook een "spoor" na.

  Natuurlijk is het hier wel zo dat je 'm echt moet gebruiken, terwijl dat bij 'n mobiele telefoon niet nodig is.

  Maar in de toekomst kun je nog meer dergelijke "gevaren" zien bij het integreren van RFID en aanverwanten in allerhande producten.

  geplaatst op
 • Aanvulling op plaatsbepaling, de mogelijkheden en techniek erachter:
  http://www.gsmhelpdesk.nl/helpdesk/helpdesk.php?id=33

  geplaatst op
 • Lang leven de prepaid kaart!

  geplaatst op
 • Vergeet niet dat de meeste prepaid bellers een kaartje met NAW gegevens hebben ingevuld voor beltegoed, en dat bij de meeste providers tegenwoordig ook legitimatie verplicht is bij aanschaf van prepaid.

  geplaatst op
 • Over deze sms-actie (en de aanleding) stond een interessant artikel in de Nieuwe Revu van een tijd geleden. Daarin vermeldde justitie ook dat dit een bijzondere stap was, maar dat de overige sporen al waren doodgelopen.

  geplaatst op
 • Ik vind het wel hip dat de politie met de tijd mee gaat.
  Als het mijn dochter was hoopte ik ook dat de politie alles zou ondernemen om de dader te vinden. Wel een misser dat het niet helemaal goed voor elkaar had.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.