Ook Second Life niet veilig voor aanvallen

Ook Second Life niet veilig voor aanvallen

Als je dacht dat je in Second Life wel veilig zou zijn voor digitale aanvallen, kom je toch bedrogen uit. Linden Lab maakte gisterenavond bekend dat op 6 september de database met gebruikersinformatie is aangevallen en een onbekend aantal gegevens op straat terecht zijn gekomen. De ongecodeerde gegevens bevatte onder meer de loginnamen en wachtwoorden van SL-residents, zoals de gebruikers worden genoemd. Creditcard data is niet in handen van derden terecht gekomen.

Interessant in de situatie is het feit dat Linden Lab per direct de wachtwoorden van alle gebruikers heeft veranderd. Met andere woorden, of je nu wilt of niet, je zult je wachtwoord moeten veranderen om weer in SL te komen. Techcrunch heeft meer details en speculaties over de oorzaak van de hack.

Het was te verwachten dat dit ging gebeuren. Het aantal deelnemers in Second Life is de laatste twee maanden verdubbeld. Hoe meer deelnemers, hoe interessanter je platform wordt voor kwaadwillenden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.