Social gaming een toekomstperspectief?

Social gaming een toekomstperspectief?
,

Social gaming een toekomstperspectief?Via Paolo Martorino een bericht over Village the Game. Het spel wil gamende idealisten (in de toekomst) hun hart laten ophalen in een multiplayer online real-time strategy game. In Village krijgen zij straks de kans in de huid te kruipen van een ondernemer die welvaart wil brengen in dorpen in de derde wereld. Het spel wil een koppeling zien te maken tussen de online game en real life ‘goede werken’. Het spel zal diverse goede en/ of groene methoden van ontwikkelen en ondernemen in de derde wereld incorporeren.

Initiatiefnemer Darian Hickman is een overtuigd christen die zichzelf op diverse manieren wil inzetten voor het geloof, bijvoorbeeld ook als model en acteur. Los van Darian’s overtuigingen en de kans van slagen van zijn Village project, is het idee van ‘social gaming’ volgens mij interessant. Zo kun je bijvoorbeeld op Watercooler Games en Games voor Change ook voorbeelden van games met een politieke boodschap vinden. Dat biedt natuurlijk ook weer allerlei kansen voor bedrijven die hun ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ een herkenbaar en jong gezicht willen geven. Zijn er al bekende Nederlandse initiatieven?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Kan helaas het spel pas spelen in januari 2007 (huh?) maar het initiatief is prachtig. Soort SimCity maar dan als Massively Multiplayer Online Game (MMOG)!? Verbaasd me eigenlijk dat het er nog niet was.

  geplaatst op
 • Dank voor plaatje, misschien tijdens BBQ nog kleine cursus CMS ;-)

  geplaatst op
 • Laat mensen met een goed hart zich liever beter inzetten voor de reele samenleving. Het grappige is dat de schrijver van het tekstje meteen mogelijkheden ziet voor bedrijven om zich voor te doen als maatschappelijk verantwoord. Grootste sponsor bv. Shell?! Ben wel benieuwd naar de koppeling met real life doelen en zie vooralsnog niet in hoe dit gerealiseerd gaat worden. Inkomsten uit het spel naar goede doelen? Of zou het dienst moeten doen als een soort denktank / discussieplatform over hoe het "beter zou moeten" in de wereld? In beide gevallen zie ik niet meteen de armoede uit de wereld verdwijnen, om maar een pijnpuntje te noemen.

  geplaatst op
 • @ Bas, zoals de bedenkers het zien worden de koppelingen gemaakt door:
  - spelers gebruik te laten maken van innovatieve en milieubeschermende (bestaande) gereedschappen en technologien zoals de Grameen Phone
  - 'awareness' vergroten & inderdaad discussies aanzwengelen en mensen of bedrijven aanzetten projecten te adopteren

  Ik begrijp niet helemaal wie je bedoelt als mensen met een goed hart die zich liever beter moeten inzetten. Bedoel je de makers van het spel? Of de mensen die het straks gaan spelen?
  Ik zie zelf het nut er wel vaan in om zaken op een 'speelse' manier onder de aandacht te brengen, of mensen in de gelegenheid te stellen om op een hele simpele manier iets goeds te doen.

  Het door bedrijven laten sponsoren van goede doelen en projecten is in mijn ogen niet laakbaar, hoe meer geld we ze uit de zak kunnen kloppen voor goede zaken hoe beter ;-) Ik denk dat giften en sponsoring door bedrijven veel organisaties in staat stelt dingen te doen die ze met particuliere giften niet vor elkaar krijgen.
  & Als bedrijven dat niet slechts uit overtuiging doen maar (ook) om sympathie te verwerven bij potentiele klanten? Ik kan daar mee leven & denk dat ze uiteindelijk ook door de mand zullen vallen.

  Overigens zijn er mooie discussies over waarom je het als bedrijf niet zou moeten doen.

  Verder onderzoekt de overheid zelfs hoe zij de hefboom van het 'reputatiemechanisme' bij bedrijven beter kunnen benutten.

  geplaatst op
 • @ant on a mission: Achter beter inzetten staat ook nog "reele samenleving". Dus met andere woorden: Direct voor de echte samenleving ipv indirect via een virtueel spelletje.

  En de makers zouden bv. beter een module voor secondlife kunnen maken dat al wat mensen / gebruikers heeft oid ipv het wiel opnieuw uitvinden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.