Geen internet vandaag in Spanje?

Geen internet vandaag in Spanje?

Ik krijg net een tip binnen dat er vandaag wereldwijd geen enkel .es-domein schijnt te werken. Nu kom ik niet zo heel veel op Spaanse sites maar een paar snelle controles zoals Barcelona.es, Madrid.es en Playboy.es laten inderdaad zien dat er een probleem is met de Spaanse domeinnaamserver (DNS). Vreemd genoeg werkt Google.es wel. Iemand enig idee wat er aan de hand is?


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Google.es werkt inmiddels ook al niet meer..

  geplaatst op
 • Vreemd, bij mij werkt google.es prima!?

  geplaatst op
 • Collega uit Spanje belde dat de website 'down' was. Wij vanuit hier checken. Lijkt op wat DNS problemen. http://www.microsoft.es doet het ieder geval niet vanuit hier en ook niet vanuit daar. Mañana weer internet?

  geplaatst op
 • Lijkt me behoorlijk heftig als een heel land 'even' is afgesloten van het internet!

  geplaatst op
 • Hier is alles weer up. Heb verder geen berichten in de media weten te vinden nog.

  geplaatst op
 • Hoi Marco ik ben toevallig vandaag in Spanje (Madrid) op bezoek bij mijn Spaanse collega's, maar hier blijkt alles te werken. Ik dacht even dat ik hier een verkeerde knop had ingedrukt waardoor heel Spanje geen internet meer had ;-)

  geplaatst op
 • Hier een artikel van El Mundo (in het Engels). Door een storing bij ESNIC (Spaanse SIDN), waren veel sites tussen 15:00 en 17:30 niet bereikbaar. Niet alle 420.000 .es domeinnamen werden getroffen (Een verklaring dat google.es het wel deed)

  geplaatst op
 • Het blijkt dat er een grote storing is geweest bij de publieke organisatie ESNIC die de spaanse domeinnaam .es beheert. De storing is onstaan na een DNS update vanmiddag 15.00 en vanaf 17.30 lijkt alles weer te gaan werken.

  Is het in een dergelijk geval eigenlijk mogelijk om schadeclaim in te dienen ? Net als bij een stroomuitval ? Ik weet dat een hoop e-commerce partijen (waaronder wij) flinke sales missen als blijkt dat men uren niet bereikbaar is.

  geplaatst op
 • Het is vandaag( 11/9) ook het geval. Ik heb 2 jaar in spanje gewoont en ben sinds 4 dagen terug. Ik heb via een router en wifi mijn pc aangesloten op het netwerk van mijn vader(ons net glasvezel).en ik heb erg veel storing op internet en met msn en skype. Nu heb ik nog steeds mijn spaanse netwerk kaart erin zitten en dus ook een spaans ip-adres! Dus daarom heb ik er hier ook last van. Morgen dus even een andere netwerk kaart erin zetten.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.