Geen internet vandaag in Spanje?

29 augustus 2006, 12:46

Ik krijg net een tip binnen dat er vandaag wereldwijd geen enkel .es-domein schijnt te werken. Nu kom ik niet zo heel veel op Spaanse sites maar een paar snelle controles zoals Barcelona.es, Madrid.es en Playboy.es laten inderdaad zien dat er een probleem is met de Spaanse domeinnaamserver (DNS). Vreemd genoeg werkt Google.es wel. Iemand enig idee wat er aan de hand is?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  Joost B.

  Google.es werkt inmiddels ook al niet meer..


  29 augustus 2006 om 13:04
  media

  Vreemd, bij mij werkt google.es prima!?


  29 augustus 2006 om 13:27
  Bas Ha

  Collega uit Spanje belde dat de website ‘down’ was. Wij vanuit hier checken. Lijkt op wat DNS problemen. http://www.microsoft.es doet het ieder geval niet vanuit hier en ook niet vanuit daar. Mañana weer internet?


  29 augustus 2006 om 13:30
  Peter

  Lijkt me behoorlijk heftig als een heel land ‘even’ is afgesloten van het internet!


  29 augustus 2006 om 13:32
  tristan

  Hier is alles weer up. Heb verder geen berichten in de media weten te vinden nog.


  29 augustus 2006 om 13:52
  Martin de Boer

  Hoi Marco ik ben toevallig vandaag in Spanje (Madrid) op bezoek bij mijn Spaanse collega’s, maar hier blijkt alles te werken. Ik dacht even dat ik hier een verkeerde knop had ingedrukt waardoor heel Spanje geen internet meer had 😉


  29 augustus 2006 om 14:21
  Martin de Boer

  Het blijkt dat er een grote storing is geweest bij de publieke organisatie ESNIC die de spaanse domeinnaam .es beheert. De storing is onstaan na een DNS update vanmiddag 15.00 en vanaf 17.30 lijkt alles weer te gaan werken.

  Is het in een dergelijk geval eigenlijk mogelijk om schadeclaim in te dienen ? Net als bij een stroomuitval ? Ik weet dat een hoop e-commerce partijen (waaronder wij) flinke sales missen als blijkt dat men uren niet bereikbaar is.


  29 augustus 2006 om 14:43
  maarten

  Het is vandaag( 11/9) ook het geval. Ik heb 2 jaar in spanje gewoont en ben sinds 4 dagen terug. Ik heb via een router en wifi mijn pc aangesloten op het netwerk van mijn vader(ons net glasvezel).en ik heb erg veel storing op internet en met msn en skype. Nu heb ik nog steeds mijn spaanse netwerk kaart erin zitten en dus ook een spaans ip-adres! Dus daarom heb ik er hier ook last van. Morgen dus even een andere netwerk kaart erin zetten.


  11 september 2006 om 18:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!