Miljoenen downloads van e-books in juli/augustus

Miljoenen downloads van e-books in juli/augustus
,

Op 5 juli meldde ik dat je nog even gratis een stapeltje e-boeken kon downloaden dank zij het World eBook Festival, dat in de maand juli en begin augustus gehouden werd. In die periode waren 300.000 e-boeken gratis beschikbaar en deze zijn 30 miljoen keer gedownload. Cijfers over het aantal downloads vanuit Nederland zijn nog niet bekend. Wie zegt dat er geen interesse is in e-boeken?

Het project van het World eBook Festival werd van 4 juli tot 4 augustus gehouden. Er werden 300.000 e-boeken gratis ter beschikking gesteld voor downloading door niet minder dan 125 bibliotheken, waaronder de collectie van project Gutenberg met 20.000 exemplaren en de WorldeBook Library (die normaal geld vraagt voor een download). De eerste week waren de servers al overbelast; nieuwe servers werden bijgeplaatst en de actie werd met een week verlengd.

Het repertoire bestond voor 95 procent uit boeken waarop geen copyright meer rustte. In het geval van de overige 5 procent hadden de bibliotheken de rechten geregeld. Tijdens het festival kwamen er veel verzoeken binnen voor nieuwere boeken. De boeken waren beschikbaar in 100 talen, waarvan de meerderheid in het Engels.

De organisatie had gehoopt op 10 miljoen downloads. Van de gerealiseerde 30 miljoen werden voornamelijk Engelse boeken gedownload. Maar er werd ook flink vanuit Europa gedownload.

De actie wordt in oktober gedurende de World Book Fair Month herhaald.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.