Aantal organisatieadviesbureaus verdrievoudigd

Aantal organisatieadviesbureaus verdrievoudigd

Aantal organisatieadviesbureaus verdrievoudigdVolgens de laatste cijfers van CBS telt Nederland begin 2006 bijna 27.000 organisatieadviesbureaus, dit zijn er ruim drie keer zoveel als in 1996. 22.000 van deze bedrijven (ruim 80 procent) heeft geen personeel in dienst. Tien jaar geleden waren dit er nog maar ruim 6.000. Hiermee stijgt het aantal bureaus zonder personeel aanzienlijk sneller dan het aantal bureaus met personeel.

In Flevoland en Friesland is het aantal vestigingen van organisatieadviesbureaus de afgelopen tien jaar het meest toegenomen. In beide provincies is het aantal vestigingen verviervoudigd. Ondanks deze stijgingen behoren Friesland en Flevoland nog steeds tot de provincies met het kleinste aantal organisatieadviesbureaus. Meer dan de helft van alle organisatieadviesbureaus bevindt zich in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

In totaal telt Nederland begin 2006 ruim 800.000 vestigingen van bedrijven, waarvan er dus ruim 27.000 van organisatieadviesbureaus. Landelijk hoort 1 op de 30 vestigingen bij een organisatieadviesbureau. In Utrecht zijn relatief de meeste vestigingen van organisatieadviesbureaus (1 op de 15). In Zeeland is dit aantal met 1 op de 74 het laagst.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Als al die nieuwe 1 pitters van dezelfde kwaliteit zijn als marco derksen dan komt het wel goed met innoverend nederland :-)\
    groet Willem

    geplaatst op
  • Organisatieadviesbureaus is in deze een groot woord. Veel freelancers noemen zich op advies van de kvk ook organisatieadviesbureau, maar onderscheiden zich slechts van medewerkers in loondienst door hun inschrijven in het handelsregister. Of is daar in dit onderzoek rekening mee gehouden?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.