Supermarkt tv een hit op internet?

14 augustus 2006, 06:52

Supermarkt tv een hit op internet?Twee jaar geleden schreef ik al eens over de site ‘Wachten voor de Aldi’. En alhoewel de site niet meer wordt bijgehouden, moet de site nog steeds erg veel bezoekers vanuit Google trekken. Hoeveel mensen willen er immers niet weten hoe laat de supermarkt ook alweer open gaat?

Ik heb me dan ook al eens verbaasd dat er rondom het thema supermarkt niet veel meer wordt gedaan. Supermarkttv.nl lijkt daar verandering in te brengen. Op de website komen wekelijks nieuwe filmpjes die laten zien hoe de supermarktwereld in elkaar steekt en worden nieuwe producten onder de aandacht gebracht. De site trekt 14.000 bezoekers per maand aldus initiatiefnemer Gerard Rutte (via RetailTech) maar met een beetje creativiteit (denk aan openingstijden!) moeten er dat met gemak duizenden per dag kunnen worden.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  evroekel

  Site kan nog wel wat verbeteringen gebruiken. Als supermarktklant loop ik hier niet warm voor. Prachtig hoor een interview met een supermarkteigenaar die al 40 jaar in vak zit, mooie prestatie, maar als supermarktklant zit ik daar niet echt op te wachten. What’s in it for me?

  Video en geluid lopen bij mij niet synchroon. Een klik in de bovenbalk zorgt wel voor nieuwe content, maar geluid van filmpje loopt door.

  Innovaties? Ik krijg een rijtje producten in beeld, maar wat er nu zo nieuw c.q. bijzonder/innovatief aan is. Geen idee.

  Krijg ook de indruk dat site twee doelgroepen door elkaar aanspreekt. KookTV/Innovaties lijkt mij zich te richten op de supermarktklant, terwijl bijvoorbeeld item onder Winkelwagen weer communiceert richting winkeleigenaar.

  Kortom voor die extra groei in traffic is er nog wel wat werk aan de winkel 😉


  14 augustus 2006 om 15:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!