Helft Nederlanders boekt vakantie online

Helft Nederlanders boekt vakantie online

Helft Nederlanders boekt vakantie online

Bijna de helft van de Nederlanders boekt zijn vakantie tegenwoordig via het web. Vooral het online boeken van accommodaties en tickets voor bijvoorbeeld vliegtuig, trein en bus is populair, zo blijkt uit onderzoek van HCC.

Eenmaal op de vakantiebestemming aangekomen heeft bijna de helft behoefte om te internetten. Zo’n 43 procent van de Nederlanders gaat tijdens de vakantie online. De meeste vakantiegangers internetten in een internetcafé (62 procent.) Bijna een kwart van de 1300 ondervraagden neemt de eigen computer mee op vakantie, om te internetten aldaar. De meest genoemde reden om te internetten tijdens de vakantie is om contact met het thuisfront te onderhouden. Het volgen van nieuws en weer is goed voor een tweede plek (10 procent). Als laatstgenoemde reden wordt het verkrijgen van informatie over de omgeving van het vakantieadres genoemd (7 procent).

Ik ga vanmiddag ook de koffers pakken en zal me de komende weken gaan vermaken onder de Toscaanse zon. Zonder internet maar met een flinke stapel boeken. Tot over een paar weken!


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Have fun!

  geplaatst op
 • Ik boek zelf ook mijn vluchten en vakanties via internet. Dat is 8 van de 10 keer goedkoper dan via een reisbureau.

  geplaatst op
 • Prettige vakantie! Geniet er van en lekker uitrusten. Wat zonder internet? Dat wordt afkicken!

  geplaatst op
 • Hoi Marco. De online reisbranche blijft inderdaad de absolute koploper van de online consumentenbestedingen. Volgens de thuiswinkemonitor van 2005 heeft alleen de in de eerste helft van 2005 aleen al 500 miljoen euro omgezet. Als online marketeer moet je in deze markt alles uit de kast halen om goede traffic te generen. Maar nu eerst vakantie....

  Wat je website betreft Due Piani deze ziet er echt goed uit. Je krijgt echt zin om naar Toscane te gaan en de website staat vol met relevante handige informatie. Wellicht kan je je huis op http://www.d-reizenvakantiewoningen.nl zetten. Veel gerichte traffic - lage kosten: doe ik mijn oude werkgever ook nog een plezier :-)

  Fijne vakantie !
  Martin

  geplaatst op
 • Ik boek mijn vakanties online sinds het mogelijk is. Inderdaad vaak goedkoper, en veel makkelijker om alle mogelijke aanbieders te vergelijken. Dat wordt in oktober dus drie weken Venezuela...

  Fijne vakantie, Marco!

  geplaatst op
 • Lekker vakantie ook! Doe ze de groeten in Siena... Drive safely :-)

  geplaatst op
 • OOK WIJ HEBBEN INTERNET AFGESTRUIND,WE DACHTEN NA VORIG JAAR 1400 EURO TE HEBBEN NEERGETELD VOOR 14 DAGEN IN EEN LANDAL PARK KAN HET GOEDKOPER, HELAAS NIET ECHT IETS GEVONDEN, DUS BLIJVEN WE THUIS, KAN IK HEERLIJK ARTIKELEN BLIJVEN SCHRIJVEN!!
  IEDEREEN EEN FIJNE VAKANTIE
  SJACO EN FAMILIE

  geplaatst op
 • Waarom moet dat in KAPITALEN, Sjaco? Ben je overwerkt? ;)

  geplaatst op
 • Heb je een deal met de tekenaars van F&S of pik je die tekeningen gewoon?

  geplaatst op
 • op vakantiebestemmingen loop je op elke hoek van de straat tegen een internetcafe aan, alles is steeds mobieler, je vrienden, familie, collega's wie is er tegenwoordig niet op internet en mobiel! je hebt je mobiel, Ipaq en pc/notebook,
  sommige spelen er leuk op in, http://www.vergeetjecolleganiet.nl

  geplaatst op
 • Weet je ineens zag ik dat het er allemaal in het groot stond, maar ik dacht so what ik heb vakantie en inderdaad ben ik wat overwerkt,vandaar.
  hoi Sjaco

  geplaatst op
 • Vakantietijd is de tijd om te oogsten! Nu met alle toeristen op reis en het internet in handbereik zal het aantal reisverslagen weer toenemen. Mijn advies: wees extra lief tegen de toeristen dit jaar en de user generated advertisements komen je tegemoet. U wordt deze zomer nog meer gefotografeerd dan ooit, meer reisverhalen dan ooit zullen verspreid worden, door en voor meer mensen dan ooit. Dus probeer die tandpasta glimlach nog eens een keer voor de spiegel, trek nog eens die klompen van je opa aan. Flirt zo hier en daar nog eens met een toerist. Kom op mensen, uw land heeft u nodig!

  bij voorbaat dank,

  Uw NBTC Internet Manager te New York

  geplaatst op
 • Ik vraag me vaak af waar de reisbureau het nog van doet naast mijn Albert Heijn, als ik er (dagelijks) langs loop zitten de dames in een lege winkel. Misschien als ze VR bestemmingsfilmpjes draaien dat de toeloop beter wordt, of iets dergelijks.. Geniet van je vakantie Marco!!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.