• Mobile
  wordt gesponsord door

KLM gaat bagage voorzien van een RFID-chip

KLM gaat bagage voorzien van een RFID-chip

KLM gaat bagage voorzien van een RFID-chipAir France-KLM gaat in samenwerking met Schiphol alle bagage uitrusten met radiografische chips. luchtvaartmaatschappij de koffers onderweg beter volgen en raken er minder koffers zoek, zei een woordvoerder gisteren. In 2004 deed KLM al een proef, maar werd er geen haast gemaakt met de invoering wegens het ontbreken van een internationale standaard voor tags. Met ingang van 10 juli worden bij twee afgiftepunten in vertrekhal 2 de ingeleverde bagage voorzien van de chips. Komende maanden wordt RFID ingevoerd bij alle afgiftepunten van KLM. Op de chips staan volgens de woordvoerder van KLM bij BNR Radio dezelfde informatie als nu op de papieren labels staan.

De afgelopen jaren heeft KLM een slechte reputatie gekregen op het gebied van bagageafhandeling. In het zomerseizoen van 2005 raakte nog 3% van de bagage zoek, terwijl 1,5% in de luchtvaartwereld als goed wordt beschouwd. RFID maakt ook deel uit van de prioriteitenlijst van de IATA, zoals eind 2005 vastgelegd in het programma ‘Simplifying the Business’, waarbij Air France is aangewezen als ‘pilot airline’ voor RFID.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Ik vroeg mij eigenlijlk af of hiermee kan worden voorkomen dat er stiekem drugs in een koffer wordt gestopt.
  We kennen natuurlijk de verhalen van mensen die ergens in Azie (Thailand) worden opgepakt omdat er drugs in een koffer wordt gevonden.

  geplaatst op
 • Ik vraag mij af hoeveel schade een kwaadwillende werknemer of externe persoon met een RFID-scrambler of iets dergelijks kan aanrichten ...

  geplaatst op
 • En nu allemaal The Traveler van John Twelve Hawkes lezen.
  Big Brother's watching you en een mogelijke terroristen kunnen er ook hun voordeel mee doen.

  geplaatst op
 • Inmiddels heeft ook Albert Heijn serieuze RFID-plannen. Gaan KLM en AH met hun concrete plannen de doorbraak van RFID bewerkstelligen?

  geplaatst op
 • Ik begrijp alle commotie niet rondom de invoering van RFID.

  @Robert-Jan: RFID zal dat niet kunnen voorkomen. Opening van een koffer zal (volgens mij) niet door die RFID-chip worden opgemerkt.

  @Thomas: toch net zoveel als iemand die nu alle bagagelabels er aftrekt danwel er nieuwe opplakt?

  @Kasper: Dat boek ken ik niet. Maar waar zit het voordeel voor terroristen?

  @Jeroen: RFID op de bonuskaart is voor Albert Heijn reuze interessant, kunnen ze in de winkel mijn gedrag volgen. Da's pas op de kleintjes letten!

  geplaatst op
 • @Erik: correct, maar ik denk dat dat wat meer werk is dan ergens in de buurt van de bagageband zo'n scrambler plaatsen.

  geplaatst op
 • wij zijn sinds vandaag lid en staan verbaasd van de nieuwtjes die wij op deze site zien.

  met vriendelijke groet

  paul voshol

  geplaatst op
 • De invoering van de chip bij KLM heeft GeenStijl geinspireerd tot een FeauteauF*ck.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.