KLM gaat bagage voorzien van een RFID-chip

4 juli 2006, 03:15

KLM gaat bagage voorzien van een RFID-chipAir France-KLM gaat in samenwerking met Schiphol alle bagage uitrusten met radiografische chips. luchtvaartmaatschappij de koffers onderweg beter volgen en raken er minder koffers zoek, zei een woordvoerder gisteren. In 2004 deed KLM al een proef, maar werd er geen haast gemaakt met de invoering wegens het ontbreken van een internationale standaard voor tags. Met ingang van 10 juli worden bij twee afgiftepunten in vertrekhal 2 de ingeleverde bagage voorzien van de chips. Komende maanden wordt RFID ingevoerd bij alle afgiftepunten van KLM. Op de chips staan volgens de woordvoerder van KLM bij BNR Radio dezelfde informatie als nu op de papieren labels staan.

De afgelopen jaren heeft KLM een slechte reputatie gekregen op het gebied van bagageafhandeling. In het zomerseizoen van 2005 raakte nog 3% van de bagage zoek, terwijl 1,5% in de luchtvaartwereld als goed wordt beschouwd. RFID maakt ook deel uit van de prioriteitenlijst van de IATA, zoals eind 2005 vastgelegd in het programma ‘Simplifying the Business’, waarbij Air France is aangewezen als ‘pilot airline’ voor RFID.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

7 Reacties

  rjmvandiepen

  Ik vroeg mij eigenlijlk af of hiermee kan worden voorkomen dat er stiekem drugs in een koffer wordt gestopt.

  We kennen natuurlijk de verhalen van mensen die ergens in Azie (Thailand) worden opgepakt omdat er drugs in een koffer wordt gevonden.


  4 juli 2006 om 06:42
  Thomas Lesage

  Ik vraag mij af hoeveel schade een kwaadwillende werknemer of externe persoon met een RFID-scrambler of iets dergelijks kan aanrichten …


  4 juli 2006 om 07:24
  Kasper

  En nu allemaal The Traveler van John Twelve Hawkes lezen.

  Big Brother’s watching you en een mogelijke terroristen kunnen er ook hun voordeel mee doen.


  4 juli 2006 om 11:36
  Thomas Lesage

  @Erik: correct, maar ik denk dat dat wat meer werk is dan ergens in de buurt van de bagageband zo’n scrambler plaatsen.


  5 juli 2006 om 07:29
  paul voshol

  wij zijn sinds vandaag lid en staan verbaasd van de nieuwtjes die wij op deze site zien.

  met vriendelijke groet

  paul voshol


  5 juli 2006 om 14:19

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!