Top 25 Advertising & Marketing blogs

27 juni 2006, 04:30

Gisteravond publiceerde Frankwatching Top 25 Advertising Blogs van BeyondMadisonAvenue.com, de top 25 Marketing Blogs van The Viral Garden en de Top 25 Duitstalige Business Blogs van de Top 100. Altijd handig om dit soort lijstje even langs je rss-reader te houden en te checken of er toch een interessante site ontbreekt.

Eén lijstje ontbreekt daar natuurlijk en dat is de Nederlandse Marcom Top100. Momenteel werken we hard aan een nieuwe en objectievere sorteerwijze van deze lijst die binnenkort zal worden gelanceerd.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Diederik

  waarom hebben jullie destijds de lijst samengesteld obv lanceerdatum? ging het er puur om om aan te geven welke weblog het langst bestond? want de levensduur hoeft natuurlijk niets te maken te hebben met de populariteit van een log.

  maar goed, je schrijft al nieuwer en objectiever, dus ik ben benieuwd!:-)


  27 juni 2006 om 05:23
  jeroenmirck

  Hé, Adfoblog staat er niet bij! Is het per se de bedoeling dat bloggers zichzelf aanmelden? Dat lijkt me geen sluitend criterium. Maar voruit, ik heb Adfoblog maar meteen even aangemeld.

  Overigens sluit ik me aan bij Diederik: kan er niet naar andere zaken gekeken worden, zoals bezoekersaantallen, pageviews of vermeldingen bij Technorati?


  27 juni 2006 om 05:31
  media

  @Jeroen: er zijn een aantal criteria (min. aantal maanden operationeel, min. aantal postings) die bepalen of een blog wel of niet wordt opgenomen. Voor kwaliteitsblogs is er altijd plaats dus Adfoblog zal zeker op de lijst komen.

  @Diederik: we stappen inderdaad af van de lanceerdatum (was een tijdelijke oplossing) en zullen meer kijken naar populariteit op basis van linkpopulariteit en beoordeling door leden van Marketingfacts. Als het goed is zal de nieuwe top-100 binnen enkele weken live gaan.


  27 juni 2006 om 05:35
  Marc

  Lijstjes zijn altijd leuk maar de eerste twee slaan nergens op. Het is gebaseerd op Alexa cijfers en ik kan me hier nog een discussie herinneren over de onbetrouwbaarheid daarvan.

  Doe het goed of maak een lijst op persoonlijke intuitie.


  27 juni 2006 om 09:29
  evroekel

  Vandaag al weer enkele aanmeldingen voor onze Marcom top100 ontvangen naar aanleiding van dit bericht. Nu nog die ranking verbeteren en we hebben een hele mooie Nederlandse top100 van Marketing en communicatieweblogs. De vernieuwde lijst zal ongetwijfeld ook voer voor discussie zijn, maar dat houdt ons alleen maar scherp. Nog even geduld dus.


  27 juni 2006 om 15:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!