Top 25 Advertising & Marketing blogs

Top 25 Advertising & Marketing blogs

Gisteravond publiceerde Frankwatching Top 25 Advertising Blogs van BeyondMadisonAvenue.com, de top 25 Marketing Blogs van The Viral Garden en de Top 25 Duitstalige Business Blogs van de Top 100. Altijd handig om dit soort lijstje even langs je rss-reader te houden en te checken of er toch een interessante site ontbreekt.

Eén lijstje ontbreekt daar natuurlijk en dat is de Nederlandse Marcom Top100. Momenteel werken we hard aan een nieuwe en objectievere sorteerwijze van deze lijst die binnenkort zal worden gelanceerd.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • waarom hebben jullie destijds de lijst samengesteld obv lanceerdatum? ging het er puur om om aan te geven welke weblog het langst bestond? want de levensduur hoeft natuurlijk niets te maken te hebben met de populariteit van een log.
  maar goed, je schrijft al nieuwer en objectiever, dus ik ben benieuwd!:-)

  geplaatst op
 • Hé, Adfoblog staat er niet bij! Is het per se de bedoeling dat bloggers zichzelf aanmelden? Dat lijkt me geen sluitend criterium. Maar voruit, ik heb Adfoblog maar meteen even aangemeld.

  Overigens sluit ik me aan bij Diederik: kan er niet naar andere zaken gekeken worden, zoals bezoekersaantallen, pageviews of vermeldingen bij Technorati?

  geplaatst op
 • @Jeroen: er zijn een aantal criteria (min. aantal maanden operationeel, min. aantal postings) die bepalen of een blog wel of niet wordt opgenomen. Voor kwaliteitsblogs is er altijd plaats dus Adfoblog zal zeker op de lijst komen.

  @Diederik: we stappen inderdaad af van de lanceerdatum (was een tijdelijke oplossing) en zullen meer kijken naar populariteit op basis van linkpopulariteit en beoordeling door leden van Marketingfacts. Als het goed is zal de nieuwe top-100 binnen enkele weken live gaan.

  geplaatst op
 • Lijstjes zijn altijd leuk maar de eerste twee slaan nergens op. Het is gebaseerd op Alexa cijfers en ik kan me hier nog een discussie herinneren over de onbetrouwbaarheid daarvan.
  Doe het goed of maak een lijst op persoonlijke intuitie.

  geplaatst op
 • @Marco: ben benieuwd op welke plaats Communicatiewereld binnenkomt op de nieuwe lijst:-)

  geplaatst op
 • Vandaag al weer enkele aanmeldingen voor onze Marcom top100 ontvangen naar aanleiding van dit bericht. Nu nog die ranking verbeteren en we hebben een hele mooie Nederlandse top100 van Marketing en communicatieweblogs. De vernieuwde lijst zal ongetwijfeld ook voer voor discussie zijn, maar dat houdt ons alleen maar scherp. Nog even geduld dus.

  geplaatst op
 • Aan deze lijst kan nu worden toegevoegd MarketingSherpa's Top 10 Best Blogs & Best Podcast of 2006.

  geplaatst op
 • De beste lijst is natuurlijk de Sargasso Battle of the Blogs - Field Report :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.