Run op reizen na uitschakeling WK

Run op reizen na uitschakeling WK

De uitschakeling van het Nederlands elftal (of in dit geval negental) op het WK voetbal leidt tot meer vraag naar reizen. Ook het regenachtige weer speelt altijd een belangrijke rol. Onlangs stond er ook een interessant bericht dat het WK en het warme weer slecht waren voor het internet gebruik in het algemeen. Maar het is nu slecht weer en we liggen eruit dus iedereen kan massaal de koffers inpakken. Favoriete vakantiebestemmingen zijn dit jaar Spanje en Griekenland. Turkije komt ook terug van weggeweest. Hoe zou het met de vraag van reizen naar Portugal zijn?


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Het klopt dat de vraag naar reizen sinds gisteren is toegenomen, al onze sites noteren bezoekrecords (ze zijn pas twee maanden online). Voor de goede orde, het zijn sites waar je vakanties kunt boeken vanaf regionale luchthavens.

  Portugal leidt vooralsnog als vakantieland niet onder de uitschakeling. Gisteren waren reizen naar Portugal 50% van het totaal op www.opvakantievanafeelde.nl ;-)

  geplaatst op
 • Zie ook de inhakers op de uitschakeling van Oranje.

  Heb je overigens ook cijfers die dit onderbouwen Martin?

  geplaatst op
 • Hoi Marco. Dat de vraag aantrekt is bijvoorbeeld goed te volgen op de statistieken pagina van vakantie.startpagina.nl. zie hier de statistieken .

  geplaatst op
 • Dat ik daar zelf niet op ben gekomen ;-)

  Er wordt overigens dit jaar veel minder op vakantie gezocht dan in de afgelopen jaren. Is daar een speciale reden voor of moet de piek nog komen?

  Volgens Google Trends is Frankrijk overigens nog steeds het meest populaire vakantieland voor Nederlanders. Portugal laat een flinke teruggang zien na 2004 (reden?) en Turkije is dit jaar ook minder dan voorgaande jaren.

  geplaatst op
 • de cijfers van vakantie.overzicht bevestigen die van vakantie.startpagina

  geplaatst op
 • @Marco: Volgens mij komt de piek er nu aan. Google Trends zit nog voor juni (tweede streepje) en in 2005 werd rond mei ook pas de piek ingezet.

  geplaatst op
 • Op onze sites meten we welke bestemmingspagina's het meest worden bezocht. Dit zijn respectievelijk: Spanje, Griekenland, Portugal en Turkije. (Er zijn slechts 4 bestemmingen vanaf de regionale luchthavens, vandaar enigszins beperkt).

  Er hangt nog bijna 50% van de boekingen boven de markt, dus de komende weken zal het zoekvolume ongetwijfeld fors stijgen.

  geplaatst op
 • Marco van Basten naar Portugal? In het AD van 29 juni staat dat Marco van Basten er niet over piekert zijn Portugal vakantie af te zeggen. Het lijkt een grap maar Marco van Basten gaat samen met zijn gezin naar het land dat Nederland uitschakelde op het WK. "ik ga gewoon naar Portugal" zegt van Basten. Nou, morgen maar duimen dat de Engelse de Portugezen ook naar huis sturen. Dan is het voor Van Basten wellicht iets beter toeven onder de Portugese zon.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.