Google test nieuw advertentiemodel

Google test nieuw advertentiemodel
Wired weet te melden dat Google (binnenkort) start met een nieuw advertentiemodel gebaseerd op Cost-Per-Action (CPA):
(...) The new cost-per-action, or CPA, network will pay only if net users perform a specific action such as making a purchase or generating a sales lead; in contrast, the AdSense model pays based on the amount of clicks a page receives and is particularly susceptible to "click fraud," the act of clicking on an ad multiple times to generate revenue. (...)
Google heeft een aantal van de huidige AdSense-klanten gevraagd deel te nemen aan een test met het CPA-model. Het is niet bekend wanneer het advertentiemodel zal worden ingevoerd.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 5 reacties op dit artikel

 • Als ze hier volledig op overstappen verwacht ik dat veel websites hun inkomstenbron grotendeels kwijt raken. Maar aangezien Google zelf ook erg afhankelijk is van de inkomsten zal zo'n overstap wel niet snel plaats hebben.

  Voor advertereerders is deze vorm natuurlijk wel veel praktischer en het is (meestal) eenvoudig te berekenen hoeveel een 'action' waard is voor een bedrijf.

  geplaatst op
 • Dit blijft lastig voor 99% van de online adverteerders, en leidt tot dezelfde waarde discussie die nu speelt rondom affiliate netwerken; hoe ga je om met fraude, (cash)-returns, vervolgorders, cookie- cleaners, spy- en malware, browser hyjackers, storneringen, 'last cookie counts' , telefonische orders na een online interesse, you name it.. nope. Ik verwacht er weinig van..

  geplaatst op
 • Niet echt een geruststellende gedachte dat adverteerders kunnen bepalen welke kliks vergoed gaan worden. Ik denk dat het gaat floppen net als de CPM-ads bij Adwords.

  Ik zie ook echt geen voordeel bij CPA-ads. Door het huidige smart-pricing principe wordt de klikwaarde immers al bepaald door de conversie die behaald wordt bij die publisher.

  Het systeem is er juist op toegespitst dat de publisher probeert (waardevolle) bezoekers te sturen en de verantwoordelijkheid ligt bij de adverteerder om deze zo goed mogelijk om te zetten in conversies. Als er per conversie betaald gaat worden, hebben adverteerders niet meer de verplichting om hun landingspagina's te optimaliseren.

  Google zal er net als bij de CPM-ads vast wel voor zorgen dat de CPA-ads alleen getoond worden, als je hierdoor (vermoedelijk) meer verdient per 1000 views.

  Misschien dat het dan bij sommige adverteerders toch wel interessant is, maar ik verwacht er niet al te veel van.

  geplaatst op
 • Had ook al een stukje geschreven over deze vorm van affiliate marketing met AdSense. Zelf heb ik nog mijn vraagtekens bij deze Google variant, want tenzij het aanbod in adverteerders erg groot is, lijkt het me voor uitgevers (website eigenaren) lastig om de juiste advertenties voor een website te bepalen.. juist omdat het dus niet context-based zal werken..

  geplaatst op
 • Als Google, net als nu, bepaalt welke advertentie het meest oplevert voor een pagina zal de introductie in mijn ogen niet veel verschil gaan maken.

  De CPM advertenties genereren over het algemeen minder omzet dan CPC advertenties, omdat niemand een hoge CPM prijs wil betalen, dus is de kans dat je CPM verschijnt minimaal.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.